Bravčové mäso (recepty chronologicky)

prazdny

Viedenský cestovinový šalát

Bravčové mäso

Cestoviny uvaríme v slanej vode, prepláchneme ich studenou vodou, necháme odkvapkať a vložíme do misy....

prazdny

Vretenový šalát s brokolicou

Bravčové mäso

Cestoviny uvaríme bežným spôsobom, pridáme povarené malé ruže brokolice, vrúbkovaným nožom nakrájané kolieska varenej mrkvy, ...

prazdny

Zapekané špagety s mäsovými guľkami

Bravčové mäso

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kúsky. Mäso zmiešame s vajcom, strúhankou, soľou a korením....

prazdny

Lasagnové závitky

Bravčové mäso

V osolenej vode s PL oleja uvaríme lasagne. Uvarené lasagne vložíme do misy so studenou vodou....

prazdny

Mäsové guľky s tagliatelle a paradajkovou omáčkou

Bravčové mäso

Bravčovú panenku opracujeme a nakrájame na malé kúsky. Zomelieme na hrubšom nástavci spolu s cibuľou, ...

prazdny

Zapečené cestoviny s mäsom

Bravčové mäso

Cibuľu nadrobno nakrájame a speníme v rozpálenej masti. Pridáme mletú červenú papriku, nakrájané bravčové mäso...

prazdny

Cestoviny „Carbonicelli“

Bravčové mäso

Cestoviny uvaríme, odstavíme ich a scedíme. Olúpeme cibuľu, nakrájame ju a dáme ju orestovať...

prazdny

Bravčová panenka s chrumkavým chlebíkom a parenou zeleninou

Bravčové mäso

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Lahodný šunkový nákyp k mäsu

Bravčové mäso

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Slaný krokodíl

Bravčové mäso

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Panenka v slaninke s dubákovou omáčkou

Bravčové mäso

Recept pripravil Marián Novák, kuchár hotela Tilia v Pezinku

prazdny

Rybie krokety

Bravčové mäso

Najskôr na mlynčeku zomelieme rybie a bravčové mäso. Následne ho zomelieme ešte raz, ale už...

prazdny

Domáca tlačenka s cibuľou

Bravčové mäso

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Pečené bravčové koleno na čiernom pive

Bravčové mäso

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Székelský guláš

Bravčové mäso

Mäso, ktoré sme pokrájali na malé kocky, dáme do hrnca s nadrobno pokrájanou cibuľou. Pridáme aj pretlačený cesnak...

prazdny

Bravčový perkelt

Bravčové mäso

Najemno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak opražíme na horúcom oleji.

prazdny

Bravčový rezeň na paprike a rajčiakoch

Bravčové mäso

Bravčové mäso pokrájame na rezne, naklepeme, okraje narežeme, posolíme, okoreníme a na rozpálenej masti z oboch strán...

prazdny

Maďarské rezne

Bravčové mäso

Z bravčového karé si nakrájame rezne, ktoré naklepeme, osolíme a obalíme v trojobale – múka, vajíčko, ...

prazdny

Perkelt á la čárda

Bravčové mäso

Mäso nakrájame na rezance, cibuľu na tenké plátky, očistenú papriku na menšie kúsky a olúpanú paradajku na kocky.

prazdny

Kotlety na paprike

Bravčové mäso

Kotlety narežeme, naklepeme, osolíme, opaprikujeme, obalíme v múke a prudko opečieme na rozpálenom tuku z oboch strán.

prazdny

Bravčové kotlety na tokajský spôsob

Bravčové mäso

Kotlety zľahka naklepeme, osolíme, z oboch strán obalíme v múke a v troche rozpáleného oleja opečieme mäso do sfarbenia....

prazdny

Zemiakovo– zeleninová polievka

Bravčové mäso

Zemiaky, zeler, mrkvu a pór očistíme a nadrobno pokrájame.

prazdny

Opité špekáčiky

Bravčové mäso

Špekáčiky ošúpeme a pozdĺžne narežeme asi do dvoch tretín priemeru. Poukladáme ich do hlbšieho pekáča naprieč v 2 radoch, rozrezanou...

prazdny

Zbojnícka pochúťka

Bravčové mäso

Umyté mäso a pečeň pokrájame na rovnaké kúsky, párky alebo klobásu pokrájame na kolieska, slaninu na plátky a cibuľu...

prazdny

Rezeň v korenistej omáčke

Bravčové mäso

Šampiňóny alebo namočené huby a šunku nakrájame na rezance, kyslú uhorku nadrobno. Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme.

prazdny

Štipľavé mäsové rezance

Bravčové mäso

Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú feferónku a podlejeme vínom

prazdny

Bravčová krkovička v pikantnej marináde so salsou a cibuľkou

Bravčové mäso

Z bravčovej krkovičky narežeme 4 rezne. Olej zmiešame s paprikou, cesnakom, čili a grilovacím korením. Do tejto marinády...

prazdny

Diabolské tajomstvo

Bravčové mäso

Mäso umyjeme, nakrájame na plátky, mierne naklepeme a nakrájame na rezance.

prazdny

Bravčový bôčik so šampiňónmi

Bravčové mäso

Nádobu na zapekanie vymastíme. Bôčik nakrájame na kocky a huby na hrubšie rezance.

prazdny

Krkovičkové veže

Bravčové mäso

Krkovičku naklepeme, na krajoch narežeme, posolíme a okoreníme.

prazdny

Bravčová krkovička so syrovou kôrkou

Bravčové mäso

Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Cesnak nakrájame na malé prúžky a prešpikujeme nimi mäso. Osolíme a okoreníme...

prazdny

Banícky bravčový rezeň

Bravčové mäso

Naklepané rezne posolíme, potrieme plnkou, zvinieme, zviažeme, obalíme v múke a opečieme.

prazdny

Zbojnícke bravčové plátky

Bravčové mäso

Vykostený bôčik nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme v múke, opečieme po oboch stranách na...

prazdny

Pečené koleno

Bravčové mäso

Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja, cukru, ...

prazdny

Bravčový ostrý biftek

Bravčové mäso

Plátky mäsa zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme čili omáčkou. Podľa chuti posypeme grilovacím korením.

Bravčové mäso