Zemiakový nákyp s kyslou kapustou

redakcia - fotkaredakcia, 30. septembra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

750 g
2 PL
4 PL
350 g
1 PL
1 KL
5 PL
0,5 kg
250 ml




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v slanej vode. Potom vodu zlejeme a zemiaky roztlačíme. Na minimálnom plameni rozpustíme PL masla a spolu s horúcim mliekom vmiešame do zemiakov. Dochutíme soľou a mletým korením. Ošúpanú cibuľu spolu s klobásou nakrájame na kolieska a na rozohriatom oleji ich krátko opečieme.

  2. 2

    Osolíme, dochutíme koreninami a podlejeme vínom. Prikryjeme pokrievkou a na minimálnom ohni dusíme asi 10 minút. Druhou PL masla vymastíme pekáč, na dno rozotrieme zemiakové pyré, naň navrstvíme klobásovú zmes a napokon vyžmýkanú nakrájanú kyslú kapustu.

  3. 3

    Povrch polejeme kyslou smotanou a posypeme mletou paprikou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a upečieme.

Diskusia k receptu

Vymazať
bablew89
úžasný recept :) doma ho už robievame nejeden rok. Robíme toho vždy veľa, lebo to máme potom aj na večeru aj na raňajky ak ostane, lebo sa toho nevieme dojesť :D Parádička :) Tradičné chute v perfektnom spojení :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia