Kapustovo–gulášová polievka

redakcia - fotkaredakcia, 9. októbra 2009
4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 vrecko
2 strúčiky
1 ks
2 PL
100 g
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Kapustu nasekáme nadrobno a dáme do hrnca. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji doružova, pridáme papriku a odstavíme. Slaninu pokrájame na hrubšie plátky. Kapustu zalejeme asi 3 l studenej vody a dáme variť.

  2. 2

    Postupne do nej pridávame slaninu, gulášové korenie, vegetu, soľ, mleté korenie, cesnak, mletú rascu a pretlak. Všetko privedieme do varu. Medzitým si v troche studenej vody rozmiešame gulášovú polievku.

  3. 3

    10 minút pred dovarením ju vlejeme do kapusty spolu s cibuľou a dovaríme. Podávame s chlebom.

Diskusia k receptu

Vymazať
visnovka
Miesat hotovu gulasovu polievku s varou sa mne zda divne , ale ak to niekomu chuti prosim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia