4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú hlávku kapusty pokrájame, sparíme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Medzitým múku s maslom opražíme, zalejeme mliekom a dobre vymiešame na hladkú kašu. Túto základnú bešamelovú omáčku osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a postrúhaným muškátovým orieškom, pridáme žĺtky a vymiešame.
- 2
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s nadrobno posekaným údeným mäsom ho zľahka zamiešame do základnej omáčky. Nakoniec primiešame sparenú a odkvapkanú kapustu, dáme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča alebo jenskej misy a v rúre zapečieme.
- 3
Podávame so zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu