Kapustový nákyp s údeným mäso

redakcia - fotkaredakcia, 12. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hlávka
30 g
30 g
150 ml
2 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Očistenú hlávku kapusty pokrájame, sparíme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Medzitým múku s maslom opražíme, zalejeme mliekom a dobre vymiešame na hladkú kašu. Túto základnú bešamelovú omáčku osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a postrúhaným muškátovým orieškom, pridáme žĺtky a vymiešame.

  2. 2

    Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s nadrobno posekaným údeným mäsom ho zľahka zamiešame do základnej omáčky. Nakoniec primiešame sparenú a odkvapkanú kapustu, dáme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča alebo jenskej misy a v rúre zapečieme.

  3. 3

    Podávame so zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia