Zemiakové placky na maďarský spôsob

redakcia - fotkaredakcia, 30. septembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
40 g
4 ks
300 ml
40 g
60 g
30 g
60 g




Postup

  1. 1

    Deň vopred uvarené zemiaky olúpeme, nastrúhame do misky a pridáme prelisovaný cesnak. Do hrnčeka dáme vajcia, prilejeme mlieko, pridáme múku, osolíme, opaprikujeme, dobre rozhabarkujeme a nalejeme na zemiaky.

  2. 2

    Potom pridáme na drobné kocky nakrájanú salámu, slaninu a všetko dobre premiešame. Hmotu pomocou naberačky kladieme na panvicu v tvare menších kôpok, roztlačíme na placky a z oboch strán vypražíme do ružova.

  3. 3

    Podávame so šalátom zo surovej zeleniny.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia