prazdny

Kuriatko s camembertom a teplý šalát z quinoy

Kuracie mäso

Kuracie prsia si umyjeme, osolíme a buď spravíme úzkym nožíkom dieru pozdĺž stredu, do ktorej...

prazdny

Marinované bravčové pliecko dusené na cesnaku

Bravčové mäso

Klasický recept, vylepšený o marinované mäso. Koreniny v marináde si môžete upraviť alebo pridať podľa...

prazdny

Medvedí cesnak - raňajky, obed, večera

Kuracie mäso

Sezóna medvedieho cesnaku vrcholí, a tak som ho mala na raňajky, obed aj večeru...

prazdny

Prekladaný gazdovský gratin

Bravčové mäso

Takto to u nás vyzerá, keď navrhnem niečo bezmäsité... pripomína mi to situáciu, keď...

prazdny

Kuracie gnocchi zapečené s hribovo-syrovou omáčkou

Dezerty

Toto jedlo je veľmi chutné a pripravíte ho hravo a rýchlo. Práve preto ho tak...

prazdny

Hovädzia nožina na marináde

Hovädzie mäso

Tento recept som urobil náhodne. Ostala mi marináda na domáci kurací kebab od @Cesminaz. Pretože...

prazdny

Losos so špenátom zapekaný v lístkovom ceste

Hlavné jedlá

Toto je proste dobrota. Je to pôvodne recept z Lidla a je veľmi dobrý.

prazdny

Cibuľa s mäsovo-paprikovou plnkou

Hovädzie mäso

Maslový chlieb s cibuľkou alebo pažítkou a čaj. Na tejto dobrote od deda som "fičal" celé detstvo...

prazdny

Domáci kurací kebab

Kuracie mäso

Najlepší domáci kurací kebab, aký som doteraz jedla :-) Síce si časovo trocha počkáte, ale...

prazdny

Bravčová roláda plnená praženicou so zeleninou

Bravčové mäso

Uvariť niečo dobré na obed a prekvapiť nie je jednoduché. Dnes som si to trochu odľahčila....

prazdny

Zemiakové guľky plnené údeným mäsom s kyslou kapustou

Bravčové mäso

Po sviatkoch mi zostalo varené údené mäso. Váhala som medzi šunka flekmi alebo guľkami....

prazdny

Leporelo sendvič s hovädzími hoblinkami

Hovädzie mäso

K stolu, aj do prírody! Pre gazdiniaka, no týmto variantom „obloženého chlebíka“ sa zavďačíte...

prazdny

Rybacia balotínka s chrenovou omáčkou

Hlavné jedlá

Plátky lososa rozkrojíme cez stred ako knihu, osolíme, posypeme štipkou čili a kôprom. Zrolujeme do rolky, ...

prazdny

Lievance so špenátom, šunkou a s vajíčkom

Bravčové mäso

Do vriacej vody dáme lyžicu octu, vodu premiešame a opatrne vložíme vajíčka, ktoré varíme dve minúty...

prazdny

Hovädzie plátky Nany spod Bankova

Hovädzie mäso

Nana, milovaná babička mojej vzácnej pani a jej brata Lacka, ktorú nazývali Nanáčka, ale...

prazdny

Pstruh pečený na masle s mandľami

Hlavné jedlá

Rada takto pripravujem pstruha. Je to rýchle a chutí to veľmi dobré.

prazdny

Sardinkové placky

Hlavné jedlá

Sardinkové placky podávajte so šalátom podľa vašej chuti dochutený olivovým olejom a vínnym octom a určite si...

prazdny

Skoro konfit

Hlavné jedlá

Konfit je francuzska klasika, kde sa kacka pecie vo vlastnom tuku, ale z kacice zo...

prazdny

Zemiaková ryža

Bravčové mäso

Mladi asi nemaju zabrany vo vareni zmenit postupy a ingrediencie a je to jedno z ktorej...

prazdny

Cviklové palacinky s marinovaným lososom

Hlavné jedlá

Očistenú filetu z lososa necháme marinovať 12 hodín v nastrúhanej mrkve, 2 lyžiciach soli, 2 lyžiciach cukru,...

prazdny

Sardinková nátierka

Večera

Plechovku sardiniek spolu s ostatnými prísadami ľahko premeníte na chutné a rýchle jedlo.

prazdny

Jahňacie kotlety v bylinkovej kôrke

Hlavné jedlá

Tradičné chute Veľkej noci a k tomu štipka novôt, nápadov, rukopisu kuchára, čo sviežimi detailmi oslavuje...

prazdny

Smetisko

Bravčové mäso

Jednoduché sýte jedlo, je zdrojom vitamínu C a pochádza z oblasti Martina.

prazdny

Losos Teriyaki

Hlavné jedlá

Plátky lososa umyjeme a trochu vysušíme. Na panvicu dáme 1 PL wok oleja a dochrumkava usmažíme...

prazdny

Pizza trocha inak :)

Bravčové mäso

Pripravte si jednoduchú pizzu s arómou dreveného uhlia.

prazdny

Vyprážané hoki v kukuricovom cestíčku s domácou tatárkou

Hlavné jedlá

Dnešný Veľkopiatkový deň máme na stole rybku.

prazdny

Kuracia roláda plnená hubovou plnkou a kapiou

Kuracie mäso

Asi je veľa receptov na kuraciu roládu ale vyskúšala som túto kombináciu. Je výborná...

prazdny

Chutné ananásové mäso

Kuracie mäso

Tento recept mám vyskúšaný už dlhšie a vždy chutil :)

Mäso