Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou
Na sviatočný obed som upiekla jahňacie rebrá a brušnú blanu som naplnila a urobila som z nej...
Burger s trhaným kuracím mäsom
Vyskúšajte tieto chutné burgre s mäkučkým trhaným mäskom. Príprava je ozaj jednoduchá a isto ho nebudete robiť prvý a poslednýkrát....
Medailóniky z bravčovej panenky s parmezánom
S týmto jemným druhom bravčového mäsa pracujem zásadne v „rukavičkách“. Spravidla ho používam, keď „hádžem ramená“ pred vzácnejšími návštevami a chcem im pripraviť rýchlu „minútku“, než sa usadia a vypijú uvítací slovenský mok....
Kuriatko so zeleninou a zemiakovo-žihľavovým nákypom
V olivovom oleji rozmiešame nasekaný rozmarín. Ochuteným olejom potrieme kuracie prsia a necháme odležať. Potom...
Tom Kha s kuracím mäsom a kokosovým mliekom
Pozrite sa, čo patrí do skutočnej polievky Tom Kha.
Najprv smažené, potom pečené morčacie stehná
Tieto stehná sú robené dvojitou metódou. Najskôr sú smažené a potom pečené. Sú veľmi chutné a šťavnaté....
Losos v hráškovom kréme s baby cviklou a baklažánom
Umytého a osušeného lososa pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme soľou a grilujeme približne 4 minúty z každej strany....
Jahňacie lýtko s krupotom s medvedím cesnakom
Jahňacie lýtko opečieme na oleji zo všetkých strán a vložíme do pekáča. Pridáme na kocky nakrájanú očistenú...
Kuracie prsia s hubami v krémovej omáčke s bylinkami
Chutný recept na kuarcie prsia trošku inak. Čerstvé bylinky pridajú vynikajúcu chuť.
Kebab s krúpovo-reďkovkovým šalátom
Mäso zmiešame spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou a so všetkými prísadami tak, aby sa dobre spojili...
Kačacia paštéta
Vákuovo zabalenú kačaciu pečeň tepelne spracujeme metódou sous vide pri 58 °C (4 hodiny).
Bravčové karé s lečom a ajvarom
Mäso na šťavičke ako deti hovoria. Robil som toho viac. Zvyšok išiel do pohárov na rýchly obed....
Výborná lepkavá kuracinka
Recept mám od kamarátky - je to jednoduché, rýchle a chutné jedlo... A prudko žravé....
Geršňová (krúpová) polievka so šošovicou
Toto je môj jednoduchý spôsob na "geršňovú" polievku. Robím ju so šošovicou alebo fazuľou. Dnes...
Bravčové mäso v paradajkovej omáčke
Pridávam môj recept na bravčové plátky v paradajkovej omáčke.
Lahodná nátierka z údeného pstruha
Keď muž priniesol údených pstruhov, tak som si hneď spomenula na túto lahodnú nátierku, ktorú som už dávnejšie "odkukala" od kuchára Marcela Ihnačáka....
Plukovnícky guláš
Tento recept som počul v Rádiu Slovensko1. Máme ho veľmi radi a je veľmi jednoduchý...
Tuniak s plnenými batatmi podľa Majselfa
Raper Majself nám ukázal, ako pripravuje lahodné steaky z tuniaka s pikantným dipom a plnenými batatmi....
Zelená fazuľka s perkeltom po flotsky
Prečo „perkelt po flotsky”? Nuž z „kosťovice” mi ostali dva taniere mäsa....
Kačacia pečeň v masti
Potreboval som spotrebovať surovú bravčovú slaninu a kačacie pečienky, tak som urobil nátierku do pohárov...
Koule z mletého masa plněné nivou a vejcem, pečené v rajčatové omáčce
Omáčka: Na pánvi na oleji orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme...
Najlepšia sviečková na smotane s množstvom zeleniny
Sviečková na smotane je recept , ktorý nepochybne patrí medzi tie najobľúbenejšie v našej a českej kuchyni...