Teľacie kotlety
Teľacie kotlety

Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb

podravka - fotkapodravka, 3. decembra 2018. Komerčný recept.
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Foto: podravka

Hliva, kuriatka a shitake huby sa budú perfektne hodiť k teľacím kotletám.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

4 ks (bez kosti)
2 KL
3 PL
20 g
250 g
80 ml
1 KL
1/2 KL
100 g
 (hobliny)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kotlety nakrájame na tenké kúsky a posypeme ochucovadlom Natur. Na dobre zahriatom olivovom oleji opečieme mäso sprudka z oboch strán.

  2. 2

    Potom dáme mäso do pekáča a pečieme 20 minút v rúre predhriatej na 150 °C.

  3. 3

    Upečené mäso potrieme maslom a necháme ho prikryté, dokým si pripravíme šalát.

  4. 4

    Huby očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Dáme ich do panvice, kde sme mali kotlety a opečieme ich.

  5. 5

    Zľahka ich osolíme, okoreníme a necháme trošku vychladnúť. V miske zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu a oregano.

  6. 6

    Do väčšej misky dáme rukolu spolu s hubami a prelejeme pripravenou zálievkou.

  7. 7

    Podávame na tanieri, kde dáme najprv šalát, potom nakrájané teľacie kotlety a nakoniec posypeme hoblinami syra.

  8. 8

    Rada: K teľacím kotletám sa najlepšie hodí kombinácia húb: hliva, kuriatka a shitake. Môžete však použiť aj iné, podľa vašej chuti. Rukolu môžete nahradiť iným listovým šalátom.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: