Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Foto: podravka
Hliva, kuriatka a shitake huby sa budú perfektne hodiť k teľacím kotletám.
porcie
príprava
Postup
-
1
Kotlety nakrájame na tenké kúsky a posypeme vegetou. Na dobre zahriatom olivovom oleji opečieme mäso sprudka z oboch strán.
- 2
Potom dáme mäso do pekáča a pečieme 20 minút v rúre predhriatej na 150 °C.
- 3
Upečené mäso potrieme maslom a necháme ho prikryté, dokým si pripravíme šalát.
- 4
Huby očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Dáme ich do panvice, kde sme mali kotlety a opečieme ich.
- 5
Zľahka ich osolíme, okoreníme a necháme trošku vychladnúť. V miske zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu a oregano.
- 6
Do väčšej misky dáme rukolu spolu s hubami a prelejeme pripravenou zálievkou.
- 7
Podávame na tanieri, kde dáme najprv šalát, potom nakrájané teľacie kotlety a nakoniec posypeme hoblinami syra.
- 8
Rada: K teľacím kotletám sa najlepšie hodí kombinácia húb: hliva, kuriatka a shitake. Môžete však použiť aj iné, podľa vašej chuti. Rukolu môžete nahradiť iným listovým šalátom.
Tiež kotlety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu