Plnená cuketa na mexický spôsob
Určite vyskúšajte tento recept na skvelú zapekanú cuketu plnenú fazuľou, kukuricou a quinoou. Pridávam aj...
Pečené Tofu s červenou kapustou
Táto klasika vám bude chutiť! Ideálna na Vianoce, medzisviatkové obdobie aj na Silvestrovskú zábavu. Prajeme...
Vianočná kapustnica z údeného Tofu
Uvarte si tradičnú kapustnicu trochu inak - s použitím údeného Tofu chutí fantasticky, no jej príprava...
Šošovicovo-cícerové karí s quinoou
Začneme varením quinoy. Quinou zalejeme 300 ml vody alebo zeleninového vývaru a pod pokrievkou uvaríme domäkka....
Údené Tofu so špenátom v palacinke
Vyskúšajte chutné a rýchle palacinky, plnené údeným Tofu, v kombinácii so špenátom. Sú skvelé...
Rastlinná koložvárska kapusta
Rastlinná koložvárska je vyrobená z čerstvej kyslej kapusty a kvalitného slovenského tofu. Bez laktózy, ...
Petržlenová polievka s petržlenovými knedličkami podľa smižanskej babky
Túto polievku robila moja smižanská babka. Nepamätám sa, že by sme ju u babky niekedy...
Caesar šalát podľa Petra Vargu
Ochutnajte Caesar šalát tak, ako ho pripravuje šéfkuchár Peter Varga, ktorého kuchárske umenie ochutnali aj...
Zapekané cukety s paradajkami a mozzarellou
Pre milovníkov zdravej stravy. Zdravá príloha, ktorú sa oplatí vyskúšať.
Ryžové rolky so zeleninou a s fazuľou
Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na tenké rezančeky. Na panvičku dáme olej a jemne orestujeme nakrájanú...
Krémová paradajkovo-papriková polievka
Kto má rád papriku a paradajky si príde na svoje. Voňavá chutná hustá polievka s bylinkami...
Chutná polievka z fazuľových strukov
Ošúpanú cibuľu nakrájame na malé kocky a dusíme v hrnci (ja som dusila len na vode)...
Tekvica plnená fazuľou azuki, ryžou a zeleninou
Fazuľa azuki je ľahšie stráviteľná ako ostatné druhy fazule, nenafukuje tak. Navyše, keďže jej plody sú...
Kuracie plátky pečené v rúre
Priateľka chová brojlerové kurence a dala mi mrazené prsia. Teda, myslela som, že sú...
Vegetariánska koložvárska kapusta
Inšpiráciu som našla na jednej stránke, ktorá sa zaoberá zdravým životným štýlom, niečo som dokombinovala...
Fermentovaná mladá cvikla s černicami, orechmi a ovčou bryndzou
Fermentovaná zelenina je v jesennom období najlepším domácim zdrojom vitamínov a významne podporuje trávenie a metabolizmus celého...
Parmigiana di melanzane
Tento recept mám od mojej talianskej kamarátky, ktorej ho dala jej babička. V pôvodnom znení...
Šošovicová polievka s penne
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, na malé kúsky nakrájanú...
Lahodné krémové mrkvové rizoto
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a osmahneme na olivovom oleji do sklovita. Pridáme ryžu, opražíme...
Chutné a jednoduché tagliatelle s paprikovou omáčkou
Nedávno som sa zúčastnila na jednej veselej a krásnej svadbe, kde samozrejme podávali aj výborne jedlo....
Jednoduché cviklové placky s jogurtovým dresingom
S chuťovo výrazným syrom je to veľká dobrota. Z červenej repy som už robila všetko možné, ale placky prišli na rad až teraz....
Ceviche z lososa a citrusových plodov
Filetu z lososa nakrájame na širšie rezance (asi 1 x 5 cm). V miske vymiešame cukor,...
Cestoviny s pestom podľa Sketch Bros
Aj varenie môže byť zábava. Zabavte sa aj vy s youtuberskou dvojicou Oliver Oswald a Samo...