Kapustová polievka fotorecept
Ostala mi menšia obvarená kapustná hlava, čo s ňou? Bude z nej kapustová polievka.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 menšia hlávka |
|
6 ks |
|
6 - 8 strúčikov |
|
|
|
3 - 5 PL |
|
|
|
(alebo bujóny) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Nachystáme si potrebné suroviny. Ideme robiť zápražku - do hrnca nalejeme olej, zohrejeme ho, pridáme hladkú múku - približne 3 - 4 lyžice, necháme trochu zhnednúť a potom pridáme mletú červenú papriku.
-
2
Rýchlo zamiešame a za stáleho miešania prilievame vývar alebo vodu. Pridáme rascu, čierne korenie a keďže sme nedali vývar, pridáme rozmrvené kocky bujónu.
-
3
Ďalej pridáme majoránku, pokrájané zemiaky, klobásku, soľ a pokrájanú kapustu (narezal som ju na menšie kocky, no dnes by som radšej zvolil jemnejšie narezanie).
-
4
Varíme kým zemiaky a rezančeky kapusty nezmäknú.
-
5
A máme hotovo... DOBRÚ CHUŤ.
Tiež kapustová polievka:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
DAKUJEM