Sójový guláš
Sójový guláš

Sójový guláš s ryžou

blissofplants - fotkablissofplants, 27. marca 2022

Kvaka sa v tomto recepte môže nahradiť zemiakmi. Peknú nedeľu všetkým!

Suroviny

 podľa vlastného výberu
1 ks
2 strúčiky
1/2 ks
1 ks
1 ks
1 ks
80 g (namočené vo vode 10 minút)
200 g (v konzerve)
podľa potreby
1-2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji si niekoľko minút opražíme nakrájanú cibuľku s paprikou.

  2. 2

    Pridáme na malé kúsky nakrájanú zvyšnú zeleninu, bobkový list, bylinky, semienka, cesnak, premiešame a zalejeme vodou.

  3. 3

    Varíme zhruba 15 minút, dobre ochutíme, pridáme vopred namočené sójové kocky, paradajky a varíme ďalších približne 20 minút.

  4. 4

    Dochutíme a podávame s ryžou alebo čerstvým chlebíkom.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, krásné foto. Pro mě, prosím, s chlebíkem. Letí pozdravení!
hannes
Jedlo je to zrejme výborné. Ale...kvaka, mrkva, paštrnák, semienka....Akosi postrádam ten guláš. Ja robím tiež sójový guláš a so zeleninou, čo tam nepatrí si vrásky nerobím. Kocky jednoducho namočím a 2-3 hodinky do horúceho hovädzieho vývaru, ktorým aj podlievam a robím rovnako, ako maďarskú klasiku, A okrem mletej papriky žiadne iné korenie....Ale že toto tu skvele chutí, o tom nepochybujem. Iba to nieje guláš...:)
blissofplants
@hannes (29.3.2022 14:03)

Hehe😉
No s písaním receptov a premýšľaním nad názvom to nie je až také jednoduché.😉
Mohla som to nazvať guláš zo zeleniny, čo mám v chladničke😉
Vždy dám do jedla všetko čo práve mám a neriešim.😁
Hmm ale mletá paprika okrem peknej farby nijak výraznú chuť nemá?!
Ďakujem!
hannes
@blissofplants (29.3.2022 21:41)

K paprike: Mám šťastie na pravú papriku z maďarskej Kalocse a to je teda pošmak. Používam často aj údenú a tá má veľmi výraznú chuť. Najnovšie som dostal mletú pečenú, ale ešte som ju neskúšal. Možno na Veľkú noc. S pomenovaním jedla je naozaj kríž, to je teda fakt. Dobre, teda to bude guláš...:D ale špeciálny....ten recept na maďarský iba s paprikou mám od babičky. Bola to Maďarka z Gyuli, odkiaľ je známa gyulajská klobása. Žije tam aj silná slovenská obec, starý otec bol Slovák. Keby som tam strčil napr. čierne korenie, už by to volala perkelt..:) Som na guláš a na jedlá maďarského pôvodutrocha vysadený, tak sa na mňa nehnevaj. A som Slovák, ako repa...Pozdrav...
hannes
@zolik (29.3.2022 22:25)
To s tým vývarom sa tohto receptu netýkalo, bola to iba poznámka na okraj....a s tým vegánskym máš samozrejme pravdu...
skavka
Prosim vas, to je na kolko porcii, netusim kolko kociek v surovom stave nabradi kolko masa 🤔🤷‍♀️ dakujem za radu
blissofplants
@skavka (30.3.2022 12:54)

Tak to netuším ani ja😁🙈
Ale ak sa dobre pamätám, suroviny použité v tomto recepte vyšli na 2-3 porcie..kľudne použite viac, ak treba😉
Pekný večer!
blissofplants
@hannes (30.3.2022 10:45)

Vôbec sa nehnevám. Ty sa nehnevaj, ja som si myslela, že si žena, pardon!😇
Budem si do budúcna pamätať.
Aj moja starká bola Maďarka😉
Pozdravujem aj ja!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha