Šošovicové karí s batatmi
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 24. marca 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
400 g |
|
320 g |
|
100 g |
|
160 g (z konzervy) |
|
240 ml |
|
1 l |
|
2 strúčiky |
|
160 g |
|
z 2 pomarančov |
|
160 g |
|
60 g |
|
120 g |
|
80 g |
|
|
|
(zmes) |
|
|
|
|
Postup
-
1
V panvici roztopíme kokosový olej, pridáme quinou, soľ, mleté čierne korenie, trochu vývaru, trochu vytlačenej pomarančovej šťavy, brusnice a varíme asi 15 minút.
- 2
Do mixéra s nožíkmi (sekáčika) dáme tekvicové pyré, kukuricu, kokosové mlieko, pomarančovú šťavu, arašidy, zmes korenín na karí, soľ a vymixujeme na hladkú zmes.
- 3
Cibuľu a cesnak nakrájame a orestujeme na troche kokosového oleja. Pridáme pomarančovú šťavu, nakrájané očistené bataty, osolíme, okoreníme a uvaríme domäkka. Pridáme k tekvicovej zmesi.
- 4
Do hrnca dáme šošovicu, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a dusíme, kým nie je šošovica mäkká. Ak je potrebné, pridáme ešte vodu. Nakoniec k hotovej šošovici pridáme tekvicovo-batatovú zmes, osolíme, okoreníme, premiešame a všetko spolu prehrejeme.
- 5
Na taniere dáme quinou s brusnicami, tekvicovo-batatovo-šošovicové karí, posypeme arašidmi a nasekanou koriandrovou vňaťou.
Tiež karí:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu