Vegánske karí
Vegánske karí

Šošovicové karí s batatmi

Róbert Kirth
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 24. marca 2022
Šošovicové karí s batatmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-6
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

400 g
320 g
100 g
160 g (z konzervy)
240 ml
1 l
2 strúčiky
160 g
z 2 pomarančov
160 g
60 g
120 g
80 g
 (zmes)




Postup

  1. 1

    V panvici roztopíme kokosový olej, pridáme quinou, soľ, mleté čierne korenie, trochu vývaru, trochu vytlačenej pomarančovej šťavy, brusnice a varíme asi 15 minút.

  2. 2

    Do mixéra s nožíkmi (sekáčika) dáme tekvicové pyré, kukuricu, kokosové mlieko, pomarančovú šťavu, arašidy, zmes korenín na karí, soľ a vymixujeme na hladkú zmes.

  3. 3

    Cibuľu a cesnak nakrájame a orestujeme na troche kokosového oleja. Pridáme pomarančovú šťavu, nakrájané očistené bataty, osolíme, okoreníme a uvaríme domäkka. Pridáme k tekvicovej zmesi.

  4. 4

    Do hrnca dáme šošovicu, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a dusíme, kým nie je šošovica mäkká. Ak je potrebné, pridáme ešte vodu. Nakoniec k hotovej šošovici pridáme tekvicovo-batatovú zmes, osolíme, okoreníme, premiešame a všetko spolu prehrejeme.

  5. 5

    Na taniere dáme quinou s brusnicami, tekvicovo-batatovo-šošovicové karí, posypeme arašidmi a nasekanou koriandrovou vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia