Čierna fazuľa

blissofplants - fotkablissofplants, 22. februára 2022

Suroviny

1 PL (podľa vlastného výberu)
1/2 ks
2 strúčiky
1/4 ks
1 ks
za malú hrsť
200 g (namočená cez noc vo vode)
800 ml
1 ks
1 ks
1 kocka (voliteľné)
2 PL (voliteľné)
 (voliteľné)
1

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistíme a nakrájame si prichystanú zeleninu.

  2. 2

    Vo veľkom hrnci zohrejeme olej a opražíme cibuľu, ku ktorej postupne pridáme papriku, stonkový zeler, paradajky a dusíme niekoľko minút.

  3. 3

    Po pár minútach vložíme bobkový list, pretlačený cesnak, sušené bylinky, semienka senovky a feniklu, údenú papriku a keď sa všetky chute pomiešajú, pridáme opláchnutú vopred cez noc namočenú fazuľu a zalejeme vodou.

  4. 4

    Prikryjeme hrniec a varíme zhruba 50 minút. Dobre ochutíme.

  5. 5

    Pridáme na malé kúsky nakrájanú mrkvu a petržlen a ak chceme, kocku tmavej čokolády.

  6. 6

    Varíme kým fazuľa a zelenina nezmäknú, na záver môžme pridať kukuricu a ozdobíme listami zo stonkového zelera.

  7. 7

    Ja som fazuľu podávala so zemiakovou kašou, ktorú som mala zo včera. Chutí výborne aj s ryžou.

Diskusia k receptu

haji
Pěkná zeleninová fúze. Černú fazulu vidím prvně, má krásnou barvu. A sytou, potvorka, obarvila cibulu aj papriku, ale tak už to musí být. O chuti nepochybuji, já si prosím s chlebíkem.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha