Foto: blissofplants
Suroviny
1 PL (podľa vlastného výberu) |
|
1/2 ks |
|
2 strúčiky |
|
1/4 ks |
|
1 ks |
|
za malú hrsť |
|
200 g (namočená cez noc vo vode) |
|
800 ml |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 kocka (voliteľné) |
|
2 PL (voliteľné) |
|
(voliteľné) |
|
|
|
|
|
1 |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Očistíme a nakrájame si prichystanú zeleninu.
- 2
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej a opražíme cibuľu, ku ktorej postupne pridáme papriku, stonkový zeler, paradajky a dusíme niekoľko minút.
- 3
Po pár minútach vložíme bobkový list, pretlačený cesnak, sušené bylinky, semienka senovky a feniklu, údenú papriku a keď sa všetky chute pomiešajú, pridáme opláchnutú vopred cez noc namočenú fazuľu a zalejeme vodou.
- 4
Prikryjeme hrniec a varíme zhruba 50 minút. Dobre ochutíme.
- 5
Pridáme na malé kúsky nakrájanú mrkvu a petržlen a ak chceme, kocku tmavej čokolády.
- 6
Varíme kým fazuľa a zelenina nezmäknú, na záver môžme pridať kukuricu a ozdobíme listami zo stonkového zelera.
- 7
Ja som fazuľu podávala so zemiakovou kašou, ktorú som mala zo včera. Chutí výborne aj s ryžou.
Tiež fazuľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Áno, aj voda v ktorej sa namáča, je úplne čierna z nej.
Odložím porciu pre teba😉
Príjemný deň prajem milá @haji 🌟
V Kostarice v te cerne vode vari ryzi a pridavaji do ni ty cerne fazole, varene. Viz rc varecha.pravda.sk/recepty/gallo-pinto-fotorecept/35772-re...
Někde jen naředěnou, aby rýže nebyla tak uplně černá. Podávají jako přílohu nejen k míchaným vejcím. A je to moc dobre!
Woow, vyzera to fajne, budem vediet do buducna, ja som tu čiernu vodu vyliala🙈nieeee