Paradajková polievka
Paradajková polievka

Paradajková polievka

helena10 - bez fotkyhelena10, 25. februára 2022
Paradajková polievka
Foto: helena10

Chutná polievka vhodná aj cez obdobie pôstu.

Suroviny

1 ks
5 bal. (malý 70 g)
1 bal. (400 g)
1 kocka
2 zarovnané PL
Halušky z liateho cesta:
1 ks
podľa potreby
štipka




Postup

  1. 1

    Pripravím si zátrepku v hrnčeku. V 2 decilitroch vody vymiešam 2 zarovnané PL hladkej múky a nechám odpočívať.

  2. 2

    V hrnci orestujem na drobno narezanú cibuľu na troche oleja, pridám paradajkové pretlaky a miešam, restujem kvôli kyslosti ďalej cca 15 minút.

  3. 3

    Orestované paradajkové pretlaky zalejem podľa potreby vodou, pridám bobkový list, soľ, čierne aj nové korenie, kocku bujónu (hocijaký) a za občasného miešania varím minimálne pol hodinu.

  4. 4

    Následne pridávam konzervu olúpaných nakrájaných paradajok (Naturfarm). Polievku ochutím cukrom, škoricou. Nechám zovrieť a na miernom ohni varím ešte chvíľu. Potom vlejem zátrepku a varím minimálne pol hodiny za občasného miešania. Podľa potreby dolejem vodu.

  5. 5

    Nakoniec do polievky dávam cez veľké sitko halušky z liateho cesta pripravené vymiešaním vajca, múky a štipky soli. Občasne premiešam. V polievke uvarím. Keď sú halušky uvarené, polievku odstavím z ohňa. Ak treba, polievku ešte dochutím.

  6. 6

    Nastrúhaný tvrdý syr a nakrájanú petržlenovú vňať si dávame na tanier pri konzumácii polievky. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

haji
Věřím, že je výborná a rychle mizí. Mně by moc chutnalo.
1x kvakac
kvakac
Aj ja to mám rad. No premýšľam nie je moc hustá, keď je tam zásmažka aj zátrepka? Ja dávam do paradajkovej polievky strúhanú mozzarelu, lebo sa neťahá po polievke. Mám to odskúšané.
helena10
@kvakac , ďakujem za nahliadnutie receptu. Zákazka - zápražku tam nie je. Orestovaný na oleji a cibuli je len paradajkový pretlak bez múky, kvôli kyslosti. Preto je potom použitá zatrepka. Ďakujem za tip s mozzarellou. Peknú nedeľu želám.🌞

2x kvakac a haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia