Paradajková polievka
Foto: helena10
Chutná polievka vhodná aj cez obdobie pôstu.
Suroviny
1 ks |
|
|
|
5 bal. (malý 70 g) |
|
1 bal. (400 g) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 kocka |
|
|
|
|
|
2 zarovnané PL |
|
|
|
|
|
Halušky z liateho cesta: | |
1 ks |
|
podľa potreby |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Pripravím si zátrepku v hrnčeku. V 2 decilitroch vody vymiešam 2 zarovnané PL hladkej múky a nechám odpočívať.
- 2
V hrnci orestujem na drobno narezanú cibuľu na troche oleja, pridám paradajkové pretlaky a miešam, restujem kvôli kyslosti ďalej cca 15 minút.
- 3
Orestované paradajkové pretlaky zalejem podľa potreby vodou, pridám bobkový list, soľ, čierne aj nové korenie, kocku bujónu (hocijaký) a za občasného miešania varím minimálne pol hodinu.
- 4
Následne pridávam konzervu olúpaných nakrájaných paradajok (Naturfarm). Polievku ochutím cukrom, škoricou. Nechám zovrieť a na miernom ohni varím ešte chvíľu. Potom vlejem zátrepku a varím minimálne pol hodiny za občasného miešania. Podľa potreby dolejem vodu.
- 5
Nakoniec do polievky dávam cez veľké sitko halušky z liateho cesta pripravené vymiešaním vajca, múky a štipky soli. Občasne premiešam. V polievke uvarím. Keď sú halušky uvarené, polievku odstavím z ohňa. Ak treba, polievku ešte dochutím.
- 6
Nastrúhaný tvrdý syr a nakrájanú petržlenovú vňať si dávame na tanier pri konzumácii polievky. Dobrú chuť!
Tiež paradajková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To je v poriadku mal som podrobné čítať.