Segedínsky guláš z rýb
V poslednej dobe som čítal niekoľko spôsobov na prípravu segedínskeho gulášu v rôznych obmenách, ale tento...
Karfiol bez vyprážania
Už som pridala radu ako urobiť kura bez vyprážania, syr bez vyprážania a tu je ďalší...
Pizza so slaninkou a skaramelizovanou cibuľou
Spravíme si kysnute cesto vymiesením všetkych surovín. Ja ho robím v pekarničke. Cesto musí byt mäkké a...
Strapačky s kyslou kapustou
Síce je to skôr zimné jedlo , ale mala som takú chuť na strapačky , ...
Hovädzí steak so zelenou špargľou a smotanovou omáčkou
Tak som si túto nedeľu urobil dobre :-) Poriadny kus šťavnatého mäsa, a aby pán doktor...
Špenát z lobody záhradnej
Listy lebedy, propereme pod tekoucí vodou, čisté vložíme do hrnce s vařící vodou a povaříce...
Vyprážaný karfiol
Karfiol som prvýkrát robila sama a podarilo sa. Chutil hlavne bratovi.
Sushi Futo Maki Tekka
Najprv si pripravíme sushi ryžu. Studenou vodou ju prepláchneme 6 krát, kým voda nezostane úplne...
Šošovica zapečená s kyslou kapustou
Šošovicu povaríme do polomäkka v slanej vode s bobkovým listom. Kyslú kapustu udusíme. Pridáme trošku...
Údené s kyslou kapustou
Podarilo sa nám na Veľkú noc uvariť viac šunky, ako sa zjedlo, tak sme šupli...
Sójové soté s lokšami
Ak vám z predchádzajúceho dňa ostane zemiaková kaša, pridajte do nej jedno vajce, hladkú a polohrubú múku...
Špenátová pizza
Sedím pri počítači, napchávam sa pizzou ktorú som pred chvíľou vytiahla z rúry a píšem tento...
Tofu zeleninka
Takúto zeleninku robievam často. Väčšinou len tak na rýchlo, keď prídem z roboty a nemám...
Double Dee labužníka
... každý človek na svete má rád kurčacie mäso! Táto úprava pochádza z receptára...
Pečené kuracie krídelká
Pečené krídelká veľmi často podávajú v reštauráciách ako hlavné jedlo. Veľmi dobre ochutené, s rôznymi...
Bravčová pečeň na šťave
Doma babička robila len pečeň restovanú na cibuľke a skoro vždy sme sa s bratom pobili kto...
Mňam, mňam šalátik
Ja a moja dcéra ho milujeme. Zvykneme si ho robievať v sobotu na raňajky, keď...
Kung-pao
Starší recept z čias, keď nebolo ryžové víno. Kľudne znesie i našu sójovú omáčku a...
Farfalle so šampiňónovo-nivovou omáčkou
Recept som dostala od svojho kolegu v práci na rýchly obed alebo večeru mal veľký úspech tak...
Kuracia galantína plnená marinovanými syrmi
Deň vopred nakrájame na malé kocky syr feta, ementál, údený eidam a nivu. Syry...
Divinový guláš na červenom víne s lesnými plodmi
Do rozpáleného oleje dáme nadrobno pokrájanú cibuľku, na malé kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler...
Zapečená pohánka s cibuľou
Pohánku namočíme 2-3 hodiny pred varením. Varíme do mäkka. Pridáme soľ, kurkumu, vegetu....
Kurací stroganov po prešovsky
Vzhľadom na jednoduchosť a tak málo ingrediencií je to vynikajúca pochúťka. Skúste a neoľutujete!
Zapekané palacinky so špenátom
Veľmi chutné, rodinka mi to schválila :) Namiesto špenátu sa dá použiť aj šťava (štiav lúčny).
Roztrhané mäsko
Taketo mäsko je velmi dobre, ked niekam cestujete , alebo na piknik, šupnut do žemle,...
Sójové kocky so suchou fazuľou
Suchú fazuľu si deň do predu namočíme. Možeme použiť aj zaváranú fazuľu v konzerve, tá...
Zapečená brokolica so syrom a šunkou
Brokolicu rozoberieme na ružičky a dáme variť do osolenej vody. Keď je brokolica mäkká vyberieme, uložíme...
Gunkan suši
Celý list riasy nastriháme po dĺžke na 8 rovnako širokých pruhov, polovicu teda na 4 pruhy....
Pražená kantonská ryža
Ryžu opláchneme pod tečúcou vodou a varíme 20 minút vo vriacej vode. Hotovú scedíme a odložíme....
Hydinové závitky so sladkokyslou omáčkou
Mäso nakrájame na tenké prúžky. Sklenené rezance zalejeme vriacou vodou a necháme stáť. Rajčiaky, ...