Plesňový syr v lístkovom ceste s brusnicami
Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 3. septembra 2010
šéfkuchár spoločnosti Metro, 3. septembra 2010
Foto: Archív Vojtecha Artza
Pochúťky pre úplných začiatočníkov.
10
porcií
porcií
Postup
-
1
Lístkové cesto rozvaľkáme na hrubší plát a rozdelíme na 4 rovnaké štvorce. Do stredu každého položíme celý encián (hermelín) a na syr navrstvíme polovicu brusníc.
- 2
Potom chytíme všetky štyri konce cesta a v strede nad syrom ich spojíme a pritlačíme. Cesto potrieme žĺtkom, osolíme a dáme piecť na 200 °C asi na 10 minút.
- 3
Podávame s brusnicami a prípadne americkými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
No a americké zemiaky, ak sa nemýlim, varecha.pravda.sk/recepty/americke-zemiaky-feta-syrom/380...
Akurat bez tej fety:)