Foto: jody
Placky ako placky, poviete si. Je možné pridať do nich kadečo, od cukiny po kmín. Ale v týchto je navyše jedna jediná vec, ktorá Zobraziť celý popisPlacky ako placky, poviete si. Je možné pridať do nich kadečo, od cukiny po kmín. Ale v týchto je navyše jedna jediná vec, ktorá ich povýšila na úplne inú úroveň... Kto raz okúsi, neoľutuje... :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu so slaninkou upražíme na oleji, alebo na masti.
-
2
Obielené zemiaky nastrúhame, rovnako maličkú neošúpanú cukinu, cesnak popučíme, pridáme koreniny a čerstvé bylinky, vajíčka a premiešame. Nakoniec pridáme cibuľku so slaninou. Ak je cesto riedke, prihustíme trochou múky.
-
3
Smažíme malé placičky...
-
4
...z oboch strán do zlatava.
-
5
A pokiaľ ich nepohlceme hneď...
-
6
...natrieme ich čerstvou vyzretou pravou skutočnou bryndzou. Sú neodolateľné!!!!! Môžeme posypať červenou paprikou.
-
7
Prípadne ich podávame k Horárovej šošovici (predchádzajúci recept)... Dobrú chuť!
-
8
A potom zase pekne krásne do lesa... :-)
(:-)
@alexdidi , my to zas voláme tak, že na panvici placky, na plechu baba a všetko dokopy je haruľa. Alebo podlisník. :-)
Samanka, to si myslela vazne, ze si ju robíte doma? Ovčiu?