Foto: andy54
Dnes som to robila prvý krát a riskla som to aj s fotením. Podarilo sa mi to a odporúčam. Chuť je vynikajúca.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso nakrájame na plátky. Z prudka orestujeme na malom množstve oleja.
-
2
Podlejeme vodou. Privedieme do varu a varíme asi 10 min. Pridáme huby a korenie a varíme 5 min.
-
3
Medzitým vyvaľkáme lístkové cesto na dve rovnaké časti. Jednu časť dáme na plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
-
4
Po zovretí a varení mäsa pridáme rozšľahané 2 vajíčka. Premiešame a po miernom zhustnutí vypneme. V tejto chvíli som vybrala hríby, nakoľko ich dávam iba pre chuť.
-
5
Po vychladnutí dáme zmes na cesto.
-
6
Druhú časť cesta položíme navrch. Kraje popritláčame a celé potrieme vajíčkom. Cesto poprepichujeme.
-
7
Dáme piecť do rozohriatej trúby na 20 min pri 180 C.
-
8
Rozkrojíme a podávame. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu