Pudingový vrkoč fotorecept

ailuj82 - fotkaailuj82, 3. septembra 2010
Pudingový vrkoč (fotorecept)
Foto: ailuj82

Kysnutý koláč s čokoládovým a vanilkovo-tvarohovým pudingom

60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kocka /42g/
500 ml
150 g
1 kg
2 ks
3 PL
Plnka čoko:
1,5 balíčka
250 ml
200 g
250 g
Plnka tvarohová:
200 g
1 balíček
300 ml
100 g
1 balíček
50 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky potrebné suroviny

    Pudingový vrkoč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvaríme si čokoládový krém: V mliekou rozmiešame pudingový prášok s cukrom a uvaríme hustú kašu. Do horúcej pridáme palmarín a vymiešame. Za občasného miešania necháme vychladnúť.

    Pudingový vrkoč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z 200 ml teplého mlieka, trochu cukru a droždia pripravíme kvások. Do misky vsypeme celé kilo múky, 1 kl soli, 150g cukru, olej, bielky a 1kl sódy bikarbóny. Pridáme vykysnutý kvások a zvyšné mlieko. Vypracujeme nelepivé cesto. Na teplom mieste necháme vykysnúť.

    Pudingový vrkoč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku: Puding pripravíme podľa návodu /môžeme použiť aj varený puding ale pridáme len 300 ml mlieka/, zašľaháme doň tvaroh, cukor, vanilku a palmarín.

    Pudingový vrkoč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rúru si predhrejeme na 200°C. Z vykysnutého cesta odoberieme 1/3 a rozdelíme na polovicu.

    Pudingový vrkoč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Obe polovicu vyvaľkáme na tenko a potrieme asi 3 PL čoko plnkou. Zvinieme ako roládu.

    Pudingový vrkoč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Konce rolád spojíme

    Pudingový vrkoč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a stočíme do vrkoča. Opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.

    Pudingový vrkoč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potom znovu odoberieme polovicu zo zvyšného cesta, tú dáme na 2 časti. Rozvaľkáme, jednu potrieme zvyšnou čoko plnkou a druhú tvarohovou. Tie spolu stočíme

    Pudingový vrkoč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Posledný vrkoč bude s tvarohovou plnkou. Všetky vrkoče dáme na jeden plech, potrieme žĺtkami a upečieme

    Pudingový vrkoč (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

evanaaa
No, to je majstrovská ukážka výborného koláča, najmä tá pudingová plnka a obrázok navrchu, ani nehovorím. A ten podklad na vaľkanie si kde kúpila, ak sa môžem opýtať? Je iste praktický, dobre sa na ňom vaľká?
ailuj82
Ďakujem za pochvalu. Tú "dosku" na vaľkanie mám z Tuppervare. Robí sa na nej dobre a hlavne je skladná - skrútim a upracem do šuflíka :).
jana321
Ja robím podobný, len je celý pudingový- volá sa to pudingoš a je fakt výborný a deťom veľmi chutí a je dobrý aj na cesty.
jerica
Zabudla som , samozrejme určite je výborný , je to výstižne popísané , foto kvalitné. :-))
marienka44
Pokial som rozumela, do cesta idu len bielky.Ja do kysnuteho cesta davam prave naopak, len zltky. Zaujimave. A zltky su urcene na potieranie. Tie by som trochu rozriedila mliekom, aby povrch tak nehorel.
ailuj82
@marienka44 - áno, bielky sú do cesta a žĺtkami sa potiera koláčik. A vrch koláčov vôbec nehorel, len sa krásne upiekol :)
13juli
Môžem potvrdiť, vyborny kolač a ta kombinacia puding s tvarohom velmi dobra.
majka026
vyzerá to dobre a na pohlad to nieje ani zložité.Musím ho vyskúšať
valeri
vyzerá výborne, kysnuté koláče to je moje, už zas pregĺgam naprázdno :-))
tatranka
Pekne vyzerajúci a určite aj chutný recept.Mám rada kysnuté koláče.
zdezda
Nádherná práca, výborná chuť, si šikovná :-)
hefi
Podaril sa Ti, krásne vyzerá, robím podobný a volám ho ako už bolo horepovedané Pudingoš. Super☺
haston
práve nedávno som jedol podobný (pudingoš), ale tento sa mi zdá lepší.
evas13
Blahoželám k výhre Ailuj82 pretože koláčik vyzerá úžastne.
ailuj82
ďakujem všetkým varecháčom za komplimenty a redakcii za výhru :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia