Kysnutý koláč s čokoládovým a vanilkovo-tvarohovým pudingom
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 1 kocka /42g/ |
|
| 500 ml |
|
| 150 g |
|
| 1 kg |
|
| 2 ks |
|
| 3 PL |
|
| Plnka čoko: | |
| 1,5 balíčka |
|
| 250 ml |
|
| 200 g |
|
| 250 g |
|
| Plnka tvarohová: | |
| 200 g |
|
| 1 balíček |
|
| 300 ml |
|
| 100 g |
|
| 1 balíček |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky potrebné suroviny
-
2
Uvaríme si čokoládový krém: V mliekou rozmiešame pudingový prášok s cukrom a uvaríme hustú kašu. Do horúcej pridáme palmarín a vymiešame. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
-
3
Z 200 ml teplého mlieka, trochu cukru a droždia pripravíme kvások. Do misky vsypeme celé kilo múky, 1 kl soli, 150g cukru, olej, bielky a 1kl sódy bikarbóny. Pridáme vykysnutý kvások a zvyšné mlieko. Vypracujeme nelepivé cesto. Na teplom mieste necháme vykysnúť.
-
4
Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku: Puding pripravíme podľa návodu /môžeme použiť aj varený puding ale pridáme len 300 ml mlieka/, zašľaháme doň tvaroh, cukor, vanilku a palmarín.
-
5
Rúru si predhrejeme na 200°C. Z vykysnutého cesta odoberieme 1/3 a rozdelíme na polovicu.
-
6
Obe polovicu vyvaľkáme na tenko a potrieme asi 3 PL čoko plnkou. Zvinieme ako roládu.
-
7
Konce rolád spojíme
-
8
a stočíme do vrkoča. Opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
9
Potom znovu odoberieme polovicu zo zvyšného cesta, tú dáme na 2 časti. Rozvaľkáme, jednu potrieme zvyšnou čoko plnkou a druhú tvarohovou. Tie spolu stočíme
-
10
Posledný vrkoč bude s tvarohovou plnkou. Všetky vrkoče dáme na jeden plech, potrieme žĺtkami a upečieme









varecha.pravda.sk/recepty/pletenec-troch-chuti-orechovo-m...