Horárova dvojdňová šošovica fotorecept

jody - fotkajody, 1. septembra 2010
Horárova dvojdňová šošovica (fotorecept)
Foto: jody

Čo dom, záhrada a hora dala... :-) A prečo dvojdňová? Lebo chutí na druhý deň inak. Ak zostane... :-)

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Mrkvu, zemiak a kúsok papriky nakrájame na drobno a restujeme na oleji.

    Horárova dvojdňová šošovica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z nakrájanej zelerovej vňate zostali stonky a tie prihodíme do hrnca, pridáme cesnak nakrájaný na plátky a kožu zo slaniny a ešte opekáme.

    Horárova dvojdňová šošovica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme petržlenovú vňať a stonky z nej, kurkumu a huby. My sme likvidovali zabudnuté hríby z vlaňajška, tak som ich na chvíľu namočila do trochy oleja a pridala do hrnca. Pridáme zelerovú vňať. Opekáme.

    Horárova dvojdňová šošovica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme zázvor a potom šošovicu. Poopekáme. Potom zalejeme studenou vodou a uvaríme do mäkka.

    Horárova dvojdňová šošovica (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyberieme vyvarené stonky a zahustíme maizenou. Podávame so zemiakovými plackami (viď ďalší recept).

    Horárova dvojdňová šošovica (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    No a prečo dvojdňová? Pretože prvý deň chutí poriadne šošovicovo, zato ale na druhý poriadne hríbovo. :-) Dobrú chuť!

    Horárova dvojdňová šošovica (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a potom rýchlo na prechádzku do lesa! :-)

    Horárova dvojdňová šošovica (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

kuchticka
@jodi , prima recept, vyskusam. Ake je to jazero na fotke, nie je to Liptovska Mara? Vdaka za odpoved.
jody
@kuchticka , to nie je jazero, to je kanál Váhu pri Považskej Bystrici. :-)
kuchticka
Vdaka jody. Minuly rok som videla poprve Liptovsku Maru. Ked pozeram na tuto fotku mi to pripomenulo pohlad na Maru v pozadi Tatranske vrchy. Vtedy sme sa tam stavili iba na chvilu na ceste z vych. Slovenska. Bolo to k veceru a uz nebolo vela vidiet.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia