Maďarský guláš fotorecept

andy54 - fotkaandy54, 1. septembra 2010
Maďarský guláš (fotorecept)
Foto: andy54

Guláš môžeme na akýkoľvek spôsob.

4
porcie
10 minút
príprava
1,5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
0,5 ks
5 dcl




Postup

  1. 1

    Nakrájame mäso na kocky.

    Maďarský guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Papriku nakrájame na pásiky.

    Maďarský guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso orestujeme z prudka v hrnci na malom množstve oleja.

    Maďarský guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podlejeme trochou vody a pridáme papriku.

    Maďarský guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vo zvyšku vody si rozmiešame gulášové korenie s múkou a vylejeme do hrnca.

    Maďarský guláš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Premiešame. Za občasného miešania privedieme do varu a varíme cca 90 min.

    Maďarský guláš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zohrejeme knedľu nad parou. Dáme na tanier a k tomu pridáme guláš. Dobrú chuť.

    Maďarský guláš (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

2010
Aj ja... aj 3 X do tyzdna, dal by som si u nas je uz po obede a dnes taham bez prestavky.
enerrgizer
guláš mám rád...ale v mojom musí byť sladká mletá paprika, veľa cibule, cesnak, feferónka, štipka majoránky, atď.... a múku nevarím 90 minút... ale koľko ľudí, toľko chutí :-)
alexdidi
Toto by som nazvala skôr perkelt....maďarský guláš je z hovädzieho mäsa...nuž, ale hlavne, že chutí...
evanaaa
Enerrgizer, aj aj tak isto , a Alexdidi, si ma predbehla. Ale nevadí, Andy, nech sa to volá ako chce, hlavne, že to chutí.
jody
Nech je to co chce, tecu mi sliny...
andy54
Keď zahustím guláš tesne pred koncom, ako to robia asi všetci, nechutí mi tak, ako keď oveľa prv. Ja som tak vedela, že maďarský guláš je z bravčového mäsa. Nevadí, viem niečo nové.
evanaaa
A ešte, maďarský, znamená hlavne dosť pikantný, štiplavý, veľa cibule a červ. mletej papriky.
evanaaa
Len ma napadlo, že vlastne to všetko nahradí to gulášové korenie.
mkreki
moze to byt aj iny gulas,madarsky je 100% hovadzie...
kvak
Madarský gulaš je z hovadzieho masa
nadasky
Stale sa tu píše o postupe varenia madarského gulašu. každy to robí inak viac menej to ani nie je gulas ale iba najake mäso na štave. Vädšina dava spenit cibulku a potom do toho mäso,iný zasa cibulku a koreniny,zahustuju múkou atd.
Pritom cibulka sa dava až do mäsa ked je napolovicu uvarene ,postupne sa rozvára a zahustuje štavu a zaroven s cibulkou dame aj surovú papriku a rajčinu ,varime bez pokrievky lebo voda sa mosí odparit ,dolievame iba tolko kolko sa odparí a ppol hodinu pred dovarenim už nedolievame dame korenie , majorán poprípade PL kečupu a odstvíme.Tak asi tolko k rôznym patlaninám akože Madarským gulasom.
tiginko
no pána, ďalší odborník ... @nadasky keď si bol malý, bol si namyslený. Teraz už nemáš chybu
concord
@nadasky
Bol by som rád, keby si tu napísal tvoj postup na varenie gulášu.Máš pravdu v tom, že múka do gulášu a ani do iných jedál ako zahusťovadlo nepatrí, mení veľmi chuť jedla. Hlavne by ma zaujímalo, ako teda začínaš variť guláš bez osmaženia ciibule, bez pridania mletej papriky. Rád sa nechám poučiť.Viem , že Maďari zahusťujú guláš nakoniec dusenou cibuľou.
concord
@andy54
Bez urážky, všetci tí ktorí nesúhlasia s tvojim názvom mad. guláš majú pravdu. Maďarský guláš sa robí z hovädzej svaloviny zvanej móčing, kližka, hnátek atd. A okrem toho maďarská kuchyňa nepozná knedle.
afataga
@nadasky ty namiesto cesnaku davas do gulasu kecup?
@evanaaa este ze ta tu mame, kto by to povedal, co vsetko dokaze nahradit gulasove korenie :-)
pusta
toto nemá s madarským gulášom vôbec nič spoločného ani náhodou.
andy54
Kedysi mi tento recept nietko poradil a tak som ho tak varila. Viacmenej mi to je jedno, ako sa volá...hlavne, že chutil. Dnes už varím ten guláš inak (bez múky a korenia).....podobne ako ho opisuje @nagasky.......nechala som ho tu len pre inšpiráciu......
nikol21
Moje korene siahajú do Maďarska a v maďarskom guláši rozhodne nesmie chýbať veľa cibule,papriky, feferonka a paradajky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia