Foto: andy54
Guláš môžeme na akýkoľvek spôsob.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
1,5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájame mäso na kocky.
-
2
Papriku nakrájame na pásiky.
-
3
Mäso orestujeme z prudka v hrnci na malom množstve oleja.
-
4
Podlejeme trochou vody a pridáme papriku.
-
5
Vo zvyšku vody si rozmiešame gulášové korenie s múkou a vylejeme do hrnca.
-
6
Premiešame. Za občasného miešania privedieme do varu a varíme cca 90 min.
-
7
Zohrejeme knedľu nad parou. Dáme na tanier a k tomu pridáme guláš. Dobrú chuť.
Pritom cibulka sa dava až do mäsa ked je napolovicu uvarene ,postupne sa rozvára a zahustuje štavu a zaroven s cibulkou dame aj surovú papriku a rajčinu ,varime bez pokrievky lebo voda sa mosí odparit ,dolievame iba tolko kolko sa odparí a ppol hodinu pred dovarenim už nedolievame dame korenie , majorán poprípade PL kečupu a odstvíme.Tak asi tolko k rôznym patlaninám akože Madarským gulasom.
Bol by som rád, keby si tu napísal tvoj postup na varenie gulášu.Máš pravdu v tom, že múka do gulášu a ani do iných jedál ako zahusťovadlo nepatrí, mení veľmi chuť jedla. Hlavne by ma zaujímalo, ako teda začínaš variť guláš bez osmaženia ciibule, bez pridania mletej papriky. Rád sa nechám poučiť.Viem , že Maďari zahusťujú guláš nakoniec dusenou cibuľou.
Bez urážky, všetci tí ktorí nesúhlasia s tvojim názvom mad. guláš majú pravdu. Maďarský guláš sa robí z hovädzej svaloviny zvanej móčing, kližka, hnátek atd. A okrem toho maďarská kuchyňa nepozná knedle.
@evanaaa este ze ta tu mame, kto by to povedal, co vsetko dokaze nahradit gulasove korenie :-)