Roláda so zemiakovou plnkou

azza - bez fotkyazza, 1. septembra 2010

Tento recept mám z televízie .U nás dom je obľubeny .

6
porcií
30 minút
príprava
45-50 minút
na 220 °C

Suroviny

600 g
350 g
50 g
70 g
1 ks
1/2 PL
2-3 strúčiky
200 g




Postup

  1. 1

    Bravčové mäso si rozrežeme na väčšie pláty ,naklepeme .Potrieme prelisovaným cesnakom ,osolíme ,okoreníme ,posypeme čer.sladkou paprikou .

  2. 2

    Zemiaky na jemno nastrúhame ,necháme 15min. odstáť ,prebytočnú vodu odstanime cez utierku.Pridáme na jemno nakrajanu cibuľu , hladkú muku ,vajce a olej.Dobre premiešame a navrstvíme na pripravene pláty mäsa .Opatrne zrolujeme a zviažeme potravinárskou niťou. Osolíme, na poukladáme plátky slaniny . Preložime na vymastený pekač ,podlejeme vodou,zakryjeme alobalom .Dáme do vyhriatej rúry .

  3. 3

    Pečieme 30min . potom dáme preč alobal a pečieme ešte cca 15min. dovtedy kým mäso nieje červené. Podávame zo zemiakovou kašou .

Diskusia k receptu

evanaaa
Tak tento recept sa mi páči a myslím, že sa oplatí ho vyskúšať. Pripomína mi čiernohorské rezne, ale tie sa v cestíčku obalujú, toto sa mi zdá jednoduchšie a teším sa na tú chuť. Je to pre mňa niečo nové, čo som tu nevidela.
celka
Jsem zvědavá, jakou má tato roláda chuť. Musím si to vyzkoušet.
jody
Urcite skusim aj ja. Znie to prevelmi zaujimavo. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia