Rybacie guľky v paradajkovej omáčke
šéfkuchár spoločnosti Metro, 3. septembra 2010
Foto: Archív Vojtecha Artza
Pochúťky pre úplných začiatočníkov.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg mleté (treska, kapor..) |
|
|
|
|
|
nastrúhaný |
|
4 ks staršie |
|
120 g očistená |
|
20 g nasekaná |
|
100 g |
|
100 g |
|
3 ks |
|
Na omáčku: | |
1 kg |
|
1 dl |
|
100 g očistená |
|
20 g |
|
sušené |
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Do misy dáme mleté mäso z ryby, najemno nakrájaný pór, soľ, koreniny, namočené pečivo, nasekanú cibuľu, petržlenovú vňať, vajcia a vypracujeme hustú zmes. Hladkú múku prisypeme podľa potreby. Z rybacej hmoty vypracujeme malé guľky a dáme variť do omáčky asi na 10 minút.
- 2
Omáčka: Na rozohriatom oleji opražíme najemno pokrájanú cibuľu a pridáme drvené paradajky. Krátko povaríme na miernom ohni.
- 3
Omáčku posolíme, okoreníme, pridáme oregano, prelisovaný cesnak a prípadne pridáme štipku cukru. Hotové jedlo posypeme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
- 4
Náš tip: Paradajkovú omáčku varíme na miernom ohni, aby nestratila farbu. Pri prudkom varení by mohla až zhnednúť. Cukor pridávame, len ak omáčka nie je prirodzene sladká.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja davam podla nej aj do leca, paradaj. polievky, atd. asi za 1 KL. Tlmi sa tak prirodzena kyslost paradajky. Pravidlo: Vsade, kde je paradajka, treba mierne osladit.