Foto: bertice
Recept využívám, hlavne , keď čakáme návštevu alebo keď potrebujem robiť ešte iné činnosti. Masko sa pečie samo. Toto jedlo robievala už mama a Zobraziť celý popisRecept využívám, hlavne , keď čakáme návštevu alebo keď potrebujem robiť ešte iné činnosti. Masko sa pečie samo. Toto jedlo robievala už mama a všetkým nám chutilo.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg |
|
20 Dg |
|
20 Dg |
|
2 ks |
|
lyžica 2 |
|
2 strúčik |
|
1/2 lyžička |
|
1/2 lyžička |
|
1/2 lyžička |
|
1/4 lyžička |
|
3 lyžica |
|
Postup
-
1
Maso umyjeme, osušíme a na chrbáte urobíme hlbšie zárezy. V miske si v troške oleja rozmiešame papriku, mleté korenie, soĺ a kmín, pridáme pretlačený cesnak a touto zmesou premažeme maso aj v záhyboch.
-
2
Do každého zárezu vložíme plátok anglickej slaniny, na plátky nakrájaný šampion a pár koliesok cibule. krkovičku zabalíme do alobalu a necháme v ľadničke do druhého dňa. Pečieme ju v alobale v pekáčiku, do ktorého dáme bravčovú masť. Pridáme troška vody. Krkovičku je lepšie položiť na dve prekrížené ihly na ražniči, aby sa neprichytávala.pečieme asi hodinu a potom alobal dáme dole. Dopiekame volne ešte polhodinu, občas podlejeme výpekom Nakoniec rúru vypneme a necháme v nej polhodinku odpočívať.
-
3
Nakoniec nakrájame na plátky, podávame so zemiakovou kašou. pokrm vystačí pre 5-6 osob.
-
4
Taktiež možeme obložiť zeleninou alebo podávať aj studené ako obloženú misu s chrenom , uhorkou a chlebou. Fantázii sa medze nekladú.
Diskusia k receptu