Plnený bravčový chrbát fotorecept

bertice - fotkabertice, 1. septembra 2010
Plnený bravčový chrbát (fotorecept)
Foto: bertice

Recept využívám, hlavne , keď čakáme návštevu alebo keď potrebujem robiť ešte iné činnosti. Masko sa pečie samo. Toto jedlo robievala už mama a Zobraziť celý popisRecept využívám, hlavne , keď čakáme návštevu alebo keď potrebujem robiť ešte iné činnosti. Masko sa pečie samo. Toto jedlo robievala už mama a všetkým nám chutilo.

6
porcií
30 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
20  Dg
20 Dg
2 ks
lyžica 2
2 strúčik
1/2 lyžička
1/2 lyžička
1/2 lyžička
1/4 lyžička
3 lyžica




Postup

  1. 1

    Maso umyjeme, osušíme a na chrbáte urobíme hlbšie zárezy. V miske si v troške oleja rozmiešame papriku, mleté korenie, soĺ a kmín, pridáme pretlačený cesnak a touto zmesou premažeme maso aj v záhyboch.

    Plnený bravčový chrbát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do každého zárezu vložíme plátok anglickej slaniny, na plátky nakrájaný šampion a pár koliesok cibule. krkovičku zabalíme do alobalu a necháme v ľadničke do druhého dňa. Pečieme ju v alobale v pekáčiku, do ktorého dáme bravčovú masť. Pridáme troška vody. Krkovičku je lepšie položiť na dve prekrížené ihly na ražniči, aby sa neprichytávala.pečieme asi hodinu a potom alobal dáme dole. Dopiekame volne ešte polhodinu, občas podlejeme výpekom Nakoniec rúru vypneme a necháme v nej polhodinku odpočívať.

    Plnený bravčový chrbát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec nakrájame na plátky, podávame so zemiakovou kašou. pokrm vystačí pre 5-6 osob.

    Plnený bravčový chrbát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Taktiež možeme obložiť zeleninou alebo podávať aj studené ako obloženú misu s chrenom , uhorkou a chlebou. Fantázii sa medze nekladú.

    Plnený bravčový chrbát (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

alexdidi
Zaujímavý recept...s tými plnenými zárezmi to musí byť výborné...určite sa vyplatí vyskúšať...
evanaaa
Aj mne sa to pozdáva. Pekávam vcelku a niekedy sa mi mäso nezdá úplne mäkké, neviem prečo, inokedy sa mi pri krájaní rozpadáva, takže vyskúšam. Ale nebude suché takto nakrojené?
marienka44
Ta sol v marinade na potieranie staci? Nereba posolit este zvlast na zaciatku. Paci sa mi postup, posielam ho aj dcere.
bertice
Soľ by mala stačiť, kdo má rád slanšie, može si pridať. Maso potierame korením so soľou celé i po chrbáte i v záhyboch, anglická je tiež slaná. Doležité je nechať to maso v marináde do druhého dňa. Nakrájané maso by nemalo byť suché, plátky sa dajú využiť aj k dusenej kapuste a ako prílohu voliť knedľu. To už ako kto má rád.
jerica
@bertice pripomenula si mi , že aj ja som dávnejšie robievala plnenú teľacu hruď, určite budem poškulovať po mäsiarstvach (nie po mäsiaroch) na teľacinku , dám potom na varechu , aby aj mladé gazdinky vedeli , že aj telacina je chutná.
bambitka
Zaujimavy receptik,musi to byt velmi dobre,lebo to vyzera moc lakavo.Urcite vyskusam:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia