Záhradná opekačka fotorecept

andy54 - fotkaandy54, 1. septembra 2010
Záhradná opekačka (fotorecept)
Foto: andy54

Konečne sa nám podarilo ísť k babke a užiť si deň oddychu. Buď nám neprialo počasie, alebo choroba. S deťmi sme sa vybláznili v Zobraziť celý popisKonečne sa nám podarilo ísť k babke a užiť si deň oddychu. Buď nám neprialo počasie, alebo choroba. S deťmi sme sa vybláznili v bazéne a pri hrách. No najviac sme sa všetci tešili na opekačku. Škoda, že obrázok necítite, lebo to rozvoniavalo po celej dedine.

4+2
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 kg
4 ks
1 ks
4 plátky




Postup

  1. 1

    Rozložíme si oheň. Skôr, ako sa nám spraví pahreba, nakrájame si zemiaky, 2 špekačky, klobásu a slaninku.

    Záhradná opekačka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájané a umyté zemiaky poukladáme na alobal, nato špekačky a slaninka.

    Záhradná opekačka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Navrch pridáme klobásku. Osolíme a posypeme čiernym korením. Navrch zase zemiaky, špekačky, slaninka a klobáska. Osolíme a posypeme korením. Všetko prikryjeme zemiakmi.

    Záhradná opekačka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zabalíme alobalom a kraje postláčame, aby nám nič neutieklo. Šup s tým nad pahrebu (2 tehly a plech).

    Záhradná opekačka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pri opekačke by sme sa nezaobišli bez opekaných špekačiek. Nakrojíme, napichneme a dáme nad pahrebu.

    Záhradná opekačka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zemiaky sa nám medzitým upiekli. Vôňa aj chuť je vynikajúca.

    Záhradná opekačka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dopečieme špekačky.

    Záhradná opekačka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Naberieme na tanier. S chuťou sa pustíme do špekačiek.

    Záhradná opekačka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Alebo zemiakov.

    Záhradná opekačka (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

andy54
Keby bol priamo v pahrebe, nebol by čistý. Predtým sme to tak robievali. No teraz sme začali takto. Písala som to aj v postupe. Na dve tehly si dáme plech. Pod tým je pahreba. Jedlo sa nám pekne upečie a alobal nieje špinavý.
jody
Áno, to je dobrý nápad, my sme zasa vyhrabali niekde starú železnú mriežku a pečieme na nej.
andy54
keď náhodou zostane na druhý deň, stačí tam pridať smotanu a máte iné jedlo :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia