Foto: andy54
Konečne sa nám podarilo ísť k babke a užiť si deň oddychu. Buď nám neprialo počasie, alebo choroba. S deťmi sme sa vybláznili v Zobraziť celý popisKonečne sa nám podarilo ísť k babke a užiť si deň oddychu. Buď nám neprialo počasie, alebo choroba. S deťmi sme sa vybláznili v bazéne a pri hrách. No najviac sme sa všetci tešili na opekačku. Škoda, že obrázok necítite, lebo to rozvoniavalo po celej dedine.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rozložíme si oheň. Skôr, ako sa nám spraví pahreba, nakrájame si zemiaky, 2 špekačky, klobásu a slaninku.
-
2
Nakrájané a umyté zemiaky poukladáme na alobal, nato špekačky a slaninka.
-
3
Navrch pridáme klobásku. Osolíme a posypeme čiernym korením. Navrch zase zemiaky, špekačky, slaninka a klobáska. Osolíme a posypeme korením. Všetko prikryjeme zemiakmi.
-
4
Zabalíme alobalom a kraje postláčame, aby nám nič neutieklo. Šup s tým nad pahrebu (2 tehly a plech).
-
5
Pri opekačke by sme sa nezaobišli bez opekaných špekačiek. Nakrojíme, napichneme a dáme nad pahrebu.
-
6
Zemiaky sa nám medzitým upiekli. Vôňa aj chuť je vynikajúca.
-
7
Dopečieme špekačky.
-
8
Naberieme na tanier. S chuťou sa pustíme do špekačiek.
-
9
Alebo zemiakov.
Diskusia k receptu