Foto: angelheart
Fašírky v našej rodine idú na odbyt, lebo sa dajú jesť teplé aj studené, so zemiakmi i s chlebíkom, alebo len tak :)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Do mletého mäsa pridáme namočené a vytlačené žemle /namočené môžu byť vo vode alebo v mlieku/, vajcia, prelisovaný cesnak a osmaženú cibuľu so šampiňónmi. Vymiešame. Podľa chuti osolíme, ochutíme korením, majoránom, prípadne vegetou. Necháme chvíľu postáť. Ak je zmes riedka, pridáme strúhanku.
- 2
Alobal dobre potrieme olejom, rozložíme naň zmes. Na kraj uložíme asi 3 vajcia uvarené natvrdo a pomocou alobalu opatrne stočíme do rolády. Preložíme na plech, môžeme dotvarovať roládu podľa nášho želania a pečieme v rúre. Vrch som posypala strúhankou, aby bola viac chrumkavá. Zo začiatku, keď sa mi nedarilo vytvarovať roládu, dala som polovicu zmesi do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej formy na srnčí chrbát, poukladala som uvarené vajcia a prikryla ich druhou polovicou zmesi.
- 3
Po upečení je dobré nechať trochu vychladnúť, lepšie sa roládka krája. Podávame so zemiakovo-cibuľovým šalátom alebo so zemiakmi a zeleninovým šalátom /ten mi z fotky nejako zmizol, asi bola príliš veľká/.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@celka - so šampiňónmi to bol experiment, nám to veľmi chutilo.