Kurča - rozlúčka s letom fotorecept

jody - fotkajody, 1. septembra 2010
Kurča - rozlúčka s letom (fotorecept)
Foto: jody

...alebo augustové kurča s použitím čerstvých dostupných surovín :-)

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Papriku nakrájame na pásiky, rajčiny na polovičky alebo štvrtky, huby na štvrtky, pór na kolieska. Vňať nasekáme nadrobno. Bôb necháme tak. Rezne nakrájame na tenšie rezníky. Posypeme provensálskym korením.

    Kurča - rozlúčka s letom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso opražíme na oleji z oboch strán tak, aby sa zatiahlo.

    Kurča - rozlúčka s letom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do výpeku pridáme papriku a popražíme. Posypeme trochou provensálskych byliniek.

    Kurča - rozlúčka s letom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vložíme mäso, posolíme a pridáme rajčiny.

    Kurča - rozlúčka s letom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme petržlenovú vňať a po chvíli kurkumu.

    Kurča - rozlúčka s letom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nasleduje zelerová vňať, bôb a huby.

    Kurča - rozlúčka s letom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme ešte pór a znova trochu provensálskych byliniek.

    Kurča - rozlúčka s letom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podlejeme studenou vodou a pod pokrievkou udusíme do mäkka. Nezahusťujeme. Podávam s ryžou. Dobrú chuť.

    Kurča - rozlúčka s letom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A ak nám to ešte počasie dovolí, prejdeme sa lesom.

    Kurča - rozlúčka s letom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

evusik
@jody výborný recept, šťavnaté mäsko, veľa zeleniny, šťavička .... to môže byť len dobré.... a na záver foto ako bonus.... paráda
bozulka
@jody , krásne a určite dobré aj s tým bonusom.Záver leta sa ti vydaril.
2010
jody to je super daako som to nezbadal, plus dik lebo som nevedel ako sa broad bean vola takze bob




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia