Foto: jody
...alebo augustové kurča s použitím čerstvých dostupných surovín :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Papriku nakrájame na pásiky, rajčiny na polovičky alebo štvrtky, huby na štvrtky, pór na kolieska. Vňať nasekáme nadrobno. Bôb necháme tak. Rezne nakrájame na tenšie rezníky. Posypeme provensálskym korením.
-
2
Mäso opražíme na oleji z oboch strán tak, aby sa zatiahlo.
-
3
Do výpeku pridáme papriku a popražíme. Posypeme trochou provensálskych byliniek.
-
4
Vložíme mäso, posolíme a pridáme rajčiny.
-
5
Pridáme petržlenovú vňať a po chvíli kurkumu.
-
6
Nasleduje zelerová vňať, bôb a huby.
-
7
Pridáme ešte pór a znova trochu provensálskych byliniek.
-
8
Podlejeme studenou vodou a pod pokrievkou udusíme do mäkka. Nezahusťujeme. Podávam s ryžou. Dobrú chuť.
-
9
A ak nám to ešte počasie dovolí, prejdeme sa lesom.
Diskusia k receptu