Foto: mamaoli
Len som tak improvizovala.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso si dobre naklepeme z oboch strán.
-
2
Osolíme. Posypeme červenou paprikou. Natrieme pretlačeným cesnakom a pár kvapkami olivového oleja.
-
3
Poukladáme plátky šunky a syra. Do stredu dáme pór, ktorý si pozdĺžne prekrojíme napoly.
-
4
Stočíme. Aby konce dobre držali, pomôžeme si špáratkami. Celého ¨hada¨ potom ešte dobre stiahneme niťou.
-
5
Z oleja, soli, červenej papriky, rasce a bazalky si pripravíme zmes, v ktorej potom stočeného ¨hada¨ obalíme. Ňa panvici (bez oleja) ho opražíme z oboch strán, podlejeme trochou vody, zakryjeme a dusíme.
-
6
Kým sa ¨had¨ dusí, rozkrojíme si menšiu cibuľu na polovice a do jednej z nich napicháme klinčeky. Premyjeme (dlhozrnnú ) ryžu studenou vodou, necháme odkvapkať a opražíme spolu s trošičkou kurkumy na olivovom oleji. Podlejeme 1 hrnčekom vody a pridáme cibuľového ježka. Prikryjeme a varíme.
-
7
Keď je všetko hotové, vyberieme z ¨hada¨ špáratka a odmotáme niť. Podávame...................Dobrú chuť!
Diskusia k receptu