Diabolské plátky fotorecept

andy54 - fotkaandy54, 1. septembra 2010
Diabolské plátky (fotorecept)
Foto: andy54

Mäso sa dá najprv do pácu. Najlepšie je, aby mäso bolo v tom páce aspoň 24 hodín. Kľudne ho tam môžete nechať aj 4-5 Zobraziť celý popisMäso sa dá najprv do pácu. Najlepšie je, aby mäso bolo v tom páce aspoň 24 hodín. Kľudne ho tam môžete nechať aj 4-5 dní. Čím dlhšie, tým mäkšie. Niektorí zvyknú mäso orestovať samotné. Ja tam dávam aj ten pác. Keď to chcete mať pikantnejšie, stačí pridať viacej mletého korenia. K mäsu sa hodí ryža, či zemiaky na rôzne spôsoby.

4
porcie
10 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
250 g
Pác:
3 lyžičky
3 lyžičky
1 lyžička
0,5 lyičky
2 ks
2 lyžičky
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Do skladového (obedára) dáme vajíčka, sójovú a worcester omáčku, soľ, korenie a klasik. Premiešame.

    Diabolské plátky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na plátky nakrájané mäso dáme do premiešanej zmesi.

    Diabolské plátky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Premiešame a pridáme horčicu.

    Diabolské plátky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Premiešame a dáme aspoň na 24 hodín do chladničky.

    Diabolské plátky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď si nám mäso v chladničke pekne oddýchlo, orestujeme ho z prudka na malom množstve oleja.

    Diabolské plátky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom plyn stíšime, prikryjeme a pomaly dusíme. Občas premiešame. Uvaríme ryžu.

    Diabolské plátky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď je mäso hotové, odokryjeme a zvýšime plyn. Mierne ho pripečieme, aby chytil hnedkastú farbu. Trvá to cca 2-3 min. Záleží podľa panvice. Podávame s uvarenou ryžou alebo zemiakmi na rôzne spôsoby. Dobrú chuť.

    Diabolské plátky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

strigus
ja to robím podobne, ale miesto obyčajnej horčice dávam dijonku, pridám aj trocha mletého chili a prelisovaný cesnačik. Zvyknem použiť aj kuracie stehná alebo bravčové pliecko.. ozaj, diabolský je spôsob prípravy? Lebo nič pikantné tam nevidím, len ak to korenie?
evanaaa
Na to som práve myslela aj ja, lebo čo je diabolské, je aj pálivé. Ináč, dala by som menej soli alebo vôbec, je tam dosť slaných prísad. Marinované mäská robievam, vždy inú marinádu, odoka, je dobré, že to vydrží pár dní v chladničke.
andy54
kedže sa tam dáva až jedna lyžička mletého korenia, dosť to štípe. K tomu sa to nechá odležať a upraví na ohni, tak to zvýši pikantnosť.
honestka
@andy54 : mohla by si uviest zlozenie toho "klasik (tekuté ochucovadlo)"- ono dodava tomu masu tiez nieco specificke? dakujem.
andy54
@honestka : to je vlastne tekuté ochucovadlo do polievok a omáčok. Taký to má aj názov. Predtým sa to volalo Klasik. Ako malá som to zvykla dávať do polievky. Teraz to používam hlavne do tohto receptu. Myslím, že sa to dá kúpiť všade. Ja to kupujem v Tescu. Nájdete to pri podobných fľaškách ako sójovej omáčke, alebo worcester omáčke. Aspoň u nás majú veľa značiek a to nie sme veľké mesto.
evanaaa
Klasik je vlastne niečo ako tekuté maggi, aj názvy sa menia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia