Foto: andy54
Mäso sa dá najprv do pácu. Najlepšie je, aby mäso bolo v tom páce aspoň 24 hodín. Kľudne ho tam môžete nechať aj 4-5 Zobraziť celý popisMäso sa dá najprv do pácu. Najlepšie je, aby mäso bolo v tom páce aspoň 24 hodín. Kľudne ho tam môžete nechať aj 4-5 dní. Čím dlhšie, tým mäkšie. Niektorí zvyknú mäso orestovať samotné. Ja tam dávam aj ten pác. Keď to chcete mať pikantnejšie, stačí pridať viacej mletého korenia. K mäsu sa hodí ryža, či zemiaky na rôzne spôsoby.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do skladového (obedára) dáme vajíčka, sójovú a worcester omáčku, soľ, korenie a klasik. Premiešame.
-
2
Na plátky nakrájané mäso dáme do premiešanej zmesi.
-
3
Premiešame a pridáme horčicu.
-
4
Premiešame a dáme aspoň na 24 hodín do chladničky.
-
5
Keď si nám mäso v chladničke pekne oddýchlo, orestujeme ho z prudka na malom množstve oleja.
-
6
Potom plyn stíšime, prikryjeme a pomaly dusíme. Občas premiešame. Uvaríme ryžu.
-
7
Keď je mäso hotové, odokryjeme a zvýšime plyn. Mierne ho pripečieme, aby chytil hnedkastú farbu. Trvá to cca 2-3 min. Záleží podľa panvice. Podávame s uvarenou ryžou alebo zemiakmi na rôzne spôsoby. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu