PPP projekt (Pikantný Patizónovy Paprikáš)

stefanm - fotkastefanm, 2. septembra 2010
PPP projekt (Pikantný Patizónovy Paprikáš)
Foto: stefanm

Dosť bolo mäsa!V záhradkách začíname zberať plody našej práce (aspoň zbytky,čo ostali po povodniach) a preto pridávam jeden recept z novej úrody.Ja síce nie Zobraziť celý popisDosť bolo mäsa!V záhradkách začíname zberať plody našej práce (aspoň zbytky,čo ostali po povodniach) a preto pridávam jeden recept z novej úrody.Ja síce nie som záhradkár ale manželka ma zásobuje.A pretože som skôr "gulašovo-omáčkový" typ a nie na na vyprážané,tak som si vymyslel toto.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 väčší ks




Postup

  1. 1

    Očistený a na väčšie kúsky nakrájaný patizón krátko povaríme v posolenej vode,opláchneme studenou vodou a necháme okapať.Na oleji speníme nadrobno nakrájanu cibuľu a cesnak,pridáme osušeny patizón a orestujeme ho.Osolíme,okoreníme,pridáme na rezančeky nakrájanu papriku a nadrobno nakrájané 2-3 čilly papričky.Pridáme mletú červenú papriku,podlejeme vodou a podusíme.Ku koncu dusenia pridáme nakrájanu paradajku a mierne zahustíme lyžičkou solamylu rozpusteného v troche studenej vody.Nakoniec pridáme nakrájanu petržlenovú vňať a majorán.Podaval som s trenými maslovými haluškami,pikantným nakladaným baraním rohom ročník 2009 a s pivom.

Diskusia k receptu

julica
Prečo treba patizón najskôr variť? PS: s patizónom sa zatiaľ veľmi nepoznáme
jody
Bomba! Recept aj názov! :-)
lubatko
a bez piva by žiaden guláš nebol kompletný .-)
dorisa
Skvelý nazov, určite aj jedlo bude skvelé, vyskušam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia