Foto: stefanm
Dosť bolo mäsa!V záhradkách začíname zberať plody našej práce (aspoň zbytky,čo ostali po povodniach) a preto pridávam jeden recept z novej úrody.Ja síce nie Zobraziť celý popisDosť bolo mäsa!V záhradkách začíname zberať plody našej práce (aspoň zbytky,čo ostali po povodniach) a preto pridávam jeden recept z novej úrody.Ja síce nie som záhradkár ale manželka ma zásobuje.A pretože som skôr "gulašovo-omáčkový" typ a nie na na vyprážané,tak som si vymyslel toto.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistený a na väčšie kúsky nakrájaný patizón krátko povaríme v posolenej vode,opláchneme studenou vodou a necháme okapať.Na oleji speníme nadrobno nakrájanu cibuľu a cesnak,pridáme osušeny patizón a orestujeme ho.Osolíme,okoreníme,pridáme na rezančeky nakrájanu papriku a nadrobno nakrájané 2-3 čilly papričky.Pridáme mletú červenú papriku,podlejeme vodou a podusíme.Ku koncu dusenia pridáme nakrájanu paradajku a mierne zahustíme lyžičkou solamylu rozpusteného v troche studenej vody.Nakoniec pridáme nakrájanu petržlenovú vňať a majorán.Podaval som s trenými maslovými haluškami,pikantným nakladaným baraním rohom ročník 2009 a s pivom.
Diskusia k receptu