Pečená krkovička so šošovicovou plnkou
Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 3. septembra 2010
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 3. septembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
90 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Mäso okoreníme, osolíme, potrieme rozotreným zázvorom a naplníme plnkou.
- 2
Plnka: Pečivo pokrájame na malé kocky, pridáme domäkka uvarenú šošovicu, rajčinový pretlak, vajíčko, cesnak a spolu dobre premiešame.
- 3
Pečieme v rúre na 160 oC 1,5 hodiny. Hotovú môžeme podávať aj nastudeno s feferónkami.
- 4
NÁŠ TIP: Bravčová krkovička je výborná na pečenie. Je totiž šťavnatá a počas pečenia sa nevysuší. Plniť ju môžete aj inými plnkami, podľa toho, čo máte k dispozícii.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu