Pečená krkovička so šošovicovou plnkou

Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 3. septembra 2010
Pečená krkovička so šošovicovou plnkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
90 minút
na 160 °C

Suroviny

600 g
20 g
2 g
1 g
40 g
100 g
50 g
10 g
50 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Mäso okoreníme, osolíme, potrieme rozotreným zázvorom a naplníme plnkou.

  2. 2

    Plnka: Pečivo pokrájame na malé kocky, pridáme domäkka uvarenú šošovicu, rajčinový pretlak, vajíčko, cesnak a spolu dobre premiešame.

  3. 3

    Pečieme v rúre na 160 oC 1,5 hodiny. Hotovú môžeme podávať aj nastudeno s feferónkami.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Bravčová krkovička je výborná na pečenie. Je totiž šťavnatá a počas pečenia sa nevysuší. Plniť ju môžete aj inými plnkami, podľa toho, čo máte k dispozícii.

Diskusia k receptu

evanaaa
Naplníme plnkou, ako. Urobíme plát alebo otvor do celej krkovičky? Tu by sa dali využiť rôzne plnky.
marienka44
Ja to tiez neviem naplnit. Ked sa pecie, treba asi aj podlievat vodou. :-)
zsuzsu
krkovička sa nareže kúsok a ostatné rukou,normálne tam vopchám ruku a opatrne prstami rozťahujem,aby som to nepotrhala... ja to robím tak :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia