Fokacia a la Tomáš Opletal
Prvý z receptov, ktorý som varila s Tomášom Opletalom a Ľudom Vargovčíkom v ich škole varenia....
Terina z foie gras s brusnicami
Máme veľmi radi foie gras, nedá sa toho zjesť veľa a práve preto sa toto hodí...
Bulgur so špenátom a cesnakom
Bulgur je zdravá obmena prílohy, vyrába sa z tvrdej pšenice - semoliny. Mali sme v sobotu...
Obilninová zmes ZELENINOVKA
Toto je celkom rýchly, zdravý, vegetariánsky recepis, vhodný pre väčšinu, okrem "gluténových" alergikov....
Jelenie stehno s višňami
Mäso dobre prešpikujeme slaninou a marinujeme 24 hodín v oleji s octom, borievkami a soľou. Na...
Pstruh po domácky
Tento recept patrí k mojim obľúbeným jedlám a preto som sa ho rozhodol zverejniť a robíme ho...
Zajačie stehno na gaštanoch
Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné stehná zajaca prešpikujeme slaninou nakrájanou na tenké prúžky a...
Tortička z diviny a rezancov
Uvarenú divinu a šampiňóny nakrájame na rezance a opečieme na masle.
Vykostené plnené kurča - fotorecept
Plnené kurča je v našej rodine obľúbené, ale väčšine členov vadia kuracie kosti. Tak som...
Cukinovo-kurací koláč
Týmto receptíkom som sa nechala inšpirovať supervareškárkou @evusik - ...
Zapekané zemiaky so zeleninou
Zemiaky si očistíme a nakrájame na kolieska. 1 zemiak rozložíme na dno pekáča potretého olejom...
Cestovina s kukuricou a špenátom
Tento skvelý recept mám zo slovenského MMB od Martinky P. (Mata406) a keďže je u nás...
Flank steak
... alebo steak z boku (hovädzia slabina) s omáčkou z medvedieho cesnaku a dobrého vína, steak...
Calzone - plnená pizza
Calzone je vlastne plnená pizza, ktorá vznikla v Neapoli, ked sa nešikovnému kuchárovi pri vkladaní...
Brokolicový nákyp
Brokolicu ocistime rozoberieme na ruzičky a povarime. Medzitim si dame uvariť ryžu. Vo väčšej...
Jarný zeleninový šalátik
Konečne máme mladú jarnú zeleninku a môžeme z nej vyčarovať skvelé šaláty. Jeden z nich vám...
Pestré ragú so slovenskou ryžou
Toto ragú je z bravčového pliecka, koreňovej zeleniny, jarnej cibuľky, chilli papričky, zeleného...
Netradičná žemľovka
Dnes bola požiadavka na žemľovku, ale malo to háčik, nemala som žiadne jablká a iba jeden tvaroh....
Knäckebrot so šampiňónmi a vajcom, a stonkový zeler s jogurtovým dipom
v rámci diety... niečo, čo je zdravé a chutné
Morský vlk s mozzarellovou krustou
Filety z morského vlka posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, potrieme olivovým olejom a necháme odležať...
Grilované koláčiky s pažítkovým krémom
Cesto: Zo surovín na cesto som v pekárničke vymiesila a nechala vykysnúť cesto. Toto cesto som...
Zapekaný karfiol so syrom a údenou slaninkou /fotorecept/
Ked prší, dobre padne ľahká, rýchla, chutná a teplá večera. Pripravila som karfiol,...
Ruža zo zubáča
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemnej čerstvej filety zo zubáča. Z filety nakrájame tenké plátky...
Pečené zemiaky / fotorecept/
Keď som videla recept na pečené zemiaky od @elekri, narobila mi takú ohromnú chuť, že som hneď...
Pečené mleté mäso
Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, majoránom, prelisovaným cesnakom a sójovou omáčkou...
Farebná ryža BABYLONIÁDA
Tento recepis je vhodný na jarné i celoročné obdobie. Je bohatší na rastlinné proteíny, nemá...
Hrniec z kapra a zeleniny
Kapra vykostíme a filetu nakrájame na väčšie kúsky, posolíme, okoreníme a necháme postáť. Z...
Plnený pečený pstruh
Pstruha položíme na dosku a od chrbtovej časti ho narežeme, vykostíme a vyberieme vnútornosti. Rybu osolíme,...
Polenta so syrom a ančovičkami
Kukuričnú múku orestujeme nasucho, zalejeme mliekom, rozpusteným maslom (tukom) a posolíme. Polentu pomaly dusíme...
Pražma v koriandrovom peste
Pesto pripravíme v mixéri, do ktorého pridáme olivový olej, píniové oriešky, koriandrovú vňať, ...