Baklažán so špenátom a paradajkami (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 1. decembra 2012

Inšpirované indickými koreninami :-). Možno ho pripraviť aj z inej listovej zeleniny (hlávkového šalátu, mangoldu, mladých cviklových listov a pod.). Mrazený špenátový pretlak sa Zobraziť celý popisInšpirované indickými koreninami :-). Možno ho pripraviť aj z inej listovej zeleniny (hlávkového šalátu, mangoldu, mladých cviklových listov a pod.). Mrazený špenátový pretlak sa na to vôbec nehodí.

4-6
porcie
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

900 g
450 g
900 g
5 PL
1 čl
1/2 čl
1/2 čl
1/2 čl
1 čl
1,5 čl
1/2 čl




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme koreniny okrem garam masaly. Začíname vždy s celými koreninami, pokračujeme s hrubšie pomletými a nakoniec pridáme jemné práškové. Korenie nám nesmie zhorieť, lebo tým pokazíme celé jedlo.

  2. 2

    Pridáme baklažán pokrájaný na malé kocky a osmažíme ho. Posolíme. Keď trochu zmäkne, pridáme pokrájané paradajky a podusíme chvíľu pod pokrievkou. Keď sa začínajú paradajky rozpadávať, pridáme aj pokrájaný špenát. Ešte chvíľu dusíme pod pokrievkou, pridáme garam masalu a cukor. Necháme ešte asi 5 minút variť, aby sa všetky chute spojili.

  3. 3

    Tradične podávame s ryžou Basmati. My často volíme aj menej tradičné prílohy: hnedú ryžu, bulgur, pšeno, pohánku, kuskus, jačmenné krúpy a pod. Vyskúšajte - objavíte obrovskú paletu nových chutí, vôní a farieb :-).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia