Foto: tetrisss
Mala som v mrazničke taky úžasný kúsok stehna a tak som trošku skúšala chute spojiť a celkom sa to podarilo.
porcií
príprava
na 210 °C
Postup
-
1
Mäso necháme cez noc zaliate mliekom. Vyberieme a osušíme. Pokrájame na hrubšie rezne. V múke rozmiešame korenie, vegetu, soĺ a zázvor, množstvo je na vás podľa chuti. Rezne obalíme v múke, na panvici opečieme krátko na oleji a preložíme do vhodnej nádoby na pečenie, ktorá sa dá zavrieť. Sušené huby namočíme tiež večer, ocedíme a vodu si odložíme.
-
2
Cibuĺu dáme na panvicu, kde sme pražili mäso, opražíme, podlejeme vodou z hríbov a dbáme, aby sa nám podarilo panvicu očistit a príškvarky z múky aby sa nám dostali do cibule. Keď je opražená do zlata, dolejeme vodu z hríbov a nalejeme na mäso. Trúbu si vyhrejeme na 210 st a mäso do nej zakryté vložíme. Dusíme pol hodinu.
-
3
Drvené paradajky zmiešame s ocedenými, pokrájanými hríbami a dolejeme trochu vodou, aby vznikla kaša, tú vylejeme do mäsa a ďalej dusíme v rúre. Hlivy si nasekáme a po ďalšej polhodine doložíme do misy. Ak treba, ešte dosolíme. Približne po hodine a pol, ak je mäso mäkké, pridáme kúsok masla a nasekanú zelenú cibuľu a pažítku.
- 4
K tejto úprave sú vhodné knedle, alebo zemiaková kaša.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu