Plnená teľacia hruď

frezia68 - fotkafrezia68, 2. decembra 2012
Plnená teľacia hruď
Foto: frezia68

Pôvodne to bolo kúpené na diétnu teľaciu polievku.Ale kvôli nedostatku miesta v mrazničke sme jednohlasne ( dve osoby) odsúhlasili tento chutný obed :-)

4
porcie
30 minút
príprava
180 minút
na 170 °C

Suroviny

1,20 kg
2 ks čerstvé
2 ks z predošlého dňa
1/2 nasekaná
 na cibuľu
  čerstvé
  na podliatie
trocha




Postup

  1. 1

    Hruď by sa mala odkostiť a tak urobiť otvor na plnku.Ale tá naša hruď bola taká chudá,že som otvor urobila ku kosti a tak naplnila.Ani som nechcela dať recept na Varechu,tak som nefotila.

  2. 2

    Plnka:včerajšie 2 rohlíky som nakrájala na menšie kocky,zaliala trocha mliekom tak,aby sa nerozmočili.Na trocha masti som popražila cibuľu,pridala na mozaiku červenú a žltú papriku a nechala chladnúť.Trocha masla som zmiešala zo žltkami a pridala k rohlíkom,soľ,MČK,postrúhaný muškátový orech 2 štipky,petržlenovú vňať a nakoniec sneh,vyšľahaný z dvoch bielkov.

  3. 3

    Hruď som naplnila,nerezovými ihlami "zašila",rez zaliala horúcou masťou,aby plnka nevytiekla,aj vrch mäsa som potrela masťou.Do liatinového pekáča som dala trocha horúcej vody a dala do horúcej rúry na 230°C na 15 min. Potom som znížila teplotu na 170°C a piekla pomaly 2,20 hod. a pri kontrole poliala výpekom. Pretože sa blížil čas obeda,odkryla som a dopiekla do červena ešte asi 20 min.

    Plnená teľacia hruď - obrázok 3
  4. 4

    Mäso by malo trocha chladnúť,lebo sa horúce zle krája,ale hlad nepustil a tak sme ochutnávali.

    Plnená teľacia hruď - obrázok 4
  5. 5

    A veríte,že niekomu z toho taniera chutilo viac? A nebol to havko :-)))

    Plnená teľacia hruď - obrázok 5

Diskusia k receptu

mesiar50
Jedlo vypada super.Je to iste zdlhavejsia uprava
kedze sa jedna o hovedzie mesko,ale ako vidim stalo to zato.Len mala poznamocka ked dovolite,ked je meso
velmi tenke ja bysom ho bol vyklepal natrel plnkou
zroloval ,previazal spagatom a tak dusil.Ale to len moj typ vase jedlo nema chybu




mesiar50
@frezia68 ,Nie nemyslel som na krasu.
Je to krasne naservirovane,len som hutal ci by to nebolo jednoduchsie,lebo raz som mal taky bocik kde som nevedel spravit dieru pre plnku tak som to zroloval.
Blahozelam vase jedlo ako som uz pisal v predoslom prispevku nema chybu.
dajanca
no aj u nás je sviatok, keď sa pošťastí kúpiť teľacie mäsko ... :-)
sracz
Nádherný rcp, nádherné spomienky na moju dávnozašlú mladosť! Teľaciu hruď, aj s rebierkami, som nevidel už roky rokúce. Ale spomienky s úžasnou chuťou na jazyku ina duši ostali. Vždy som sa tešil, keď som s mojim otcom objedával - skôr obkusoval - rebrá po hlavnom jedle. Oči nám žiarili, gambi aj líca sa nám leskli a bolo nám fajn. Robievam plnený pečený bôčik a inšó, ale to už nie je ono!!! Nádejam sa len, že časom natrafím aj na teľacinku! Ďakujem Ti @frezia68 - vzácna priateľka za Tvoje nádherné majstrovské dielo!!!
honestka
very vyborne jedlo a prezentacia je na jednotku! .
"Sracik nas, ty si len najdi nejakeho sikovneho cinskeho masiara ako ja a ten ti prinesie aj to, co bude musiet objednat trebarz aj od nas z Canady hehe...
vies ze oni takmer na nic, co mozu predat nepovedia nie....
frezia68
Ďakujem za milé komentáre:-) Na internete som objavila rozvoz mäsa na objednávku( myslím,že sídlo je v Žiline ) a rôzne úzke profily-hov.líčka,špikové kosti....a dokonca zabezpečia zabíjačku aj v bloku.Nie,že by som mala záujem,iste ceny nie pre dôchodcov,ale ponuka podľa želania :-)
sracz
Milá @honestka - veľmi pekne ďakujem za radu!!! Určite vyskúšam, lebo čínsky obchod našťastie v Des Moines existuje!!!
babidka
Telacia hrud je uz veru velka vzacnost ...Este stastie , ze mame v rodine "farmicku" na hovadzie maso :-) V jari by mala byt zasa telacina ...a tak mozno pride na rad aj tvoj recept .-)
frezia68
Nuž taká farmička dnes má cenu zlata :-))) ja pri kúpe hovädziny vždy mám na zreteli "šalenotu" :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia