Korenistá špecialita

suejka - fotkasuejka, 3. decembra 2012
Korenistá špecialita
Foto: suejka

Tento recept poznám už veľmi dlho a patrí k mojim "rýchlym jedlám". Rýchlo sa pripraví a ešte rýchlejšie zje. Varím ho dodnes, hoci som už sama, lebo mäsko vydrží aj 3-4 dni v chladničke a stále si vypražím čerstvé.

4-5
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 kg
5 ks
1 čl
1 čl
1 čl
1 čl
1 čl
1 čl
1 čl
1 čl
1 čl
1 čl
1 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame a naklepeme na rezne. (Pokojne môžeme použiť morčacie prsia, alebo bravčové stehno, či karé.)

    Korenistá špecialita - obrázok 1
  2. 2

    V šľahači vyšľaháme vajíčka a postupne pridávame všetky korenia a omáčky. Ak Vám niektoré chýba nevadí a môžete aj nejaké pridať. Osvedčilo sa mi grilovacie, napríklad a miesto majoránu môže byť oregáno. A tiež len za čajovú lyžičku. A nedávam už dnes, keď varím len pre seba, štipľavú papriku.

    Korenistá špecialita - obrázok 2
  3. 3

    Rezne namáčame vo vajíčkach a ukladáme pekne na seba do pripravenej nádoby.

    Korenistá špecialita - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme zvyškom vajíčok a uložíme do chladničky na min. 12 hodín. Odporúčam dodržať, je to cítiť na chuti.

    Korenistá špecialita - obrázok 4
  5. 5

    Na druhý deň vyprážame ako klasické rezne. Ako prílohu môžeme dať zemiaky v akejkoľvek podobe, ale chutí aj s chlebíkom či pečivom. Taktiež pochutiny, od tatárky, cez kyslé uhorky až po šaláty môžeme servírovať čo máme. Úžasné je, že si môžeme stále vypražiť čerstvé. Robila som už aj z dvoch kíl mäsa a pekne uložené na seba a zaliate zvyškom vajíčok vydrží skutočne 3-4 dni v chladničke. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

dodo46
@suejka !!
Som z toho srnček . Píšeš, že na druhý deň vyprážaš ako klasický rezeň.
Myslím , že klasický rezeň je trojobal. Podľa foto to vyzerá , že si to trtla na panvicu bez trojobalu- presvitá tam holé mäso. Čo teraz ? Som z toho zúfalý . Keď všetky vajčiská dávaš do omáčky a nevidím tam múku ani strúhanku , tak to bude asi len tak capnuté na panvicu. Môže mi to miestoprísažne odsúhlasiť ???
lenkac
my to doma voláme, že diabolské rezne :) a pridávam tam ešte cesnak a chilli .. a sú naozaj výborné, vaše vyzerajú tiež super
používateľ nemá avatar
plk
plk
@dodo - nie som sice suejka ale... urcite nie ziadny trojobal. Netreba byt zufaly :-) ale vyskusat. Po vysmazeni ostane na mese vrstva toho pacu - akoby cesticka alebo ako to mam nazvat.
rea1
práve mám v chladničke za hrniec. :-)))
ale ja dávam iba vajcia, horčicu, soľ, čierne korenie, sójovú omáčku, worcester ak mám, cesnak a za lyžicu maizeny. nakladám akékoľvek mäso, už som dala aj hovädzie, vyklepané na tenšie plátky a syn si pochvaľoval.
radox1
ked vidim tu kombinaciu vsetkych prisad z chladnicky dokopy,je mi zle.
používateľ nemá avatar
plk
plk
@radox - ak ste mesovy typ cloveka, tak skor nez odsudite (Vase "je mi zle"), tak vyskusajte. Zakladom "omacky" su 3 -4 materialy/prisady: vajicka, worchester omacka/sojova omacka (niekto prida aj kukuricny skrob), pripadne este horcica. Korenie podla chuti. Ale hlavne je nechat dobre odlezat a potom vyprazit. Takze ziadne odpady alebo zbytky z chladnicky. Poznam aj (diplomaticky napisane) "sofistikovanejsie" jedla. T.j. jedla s podstatne viac ingredienciami a komplikovanejsie na pripravu.
dodo46
@plk
Radoxa si nevšímaj- je to obyčajný hňup, ktorý v živote nič neupiekol
a nenavaril a tu si lieči svoje komplexy tým , že zapára do slušných ľudí , ktorí sa snažia obohatiť receptami priateľov dobrého jedla. Radox je rajnica s novým menom. Musíme vydržať dokedy ho neprejde puberta.
marijanka712
fakt tento receptík asi pred 20 rokmi velmi letel pod názvom diabolské rezne to že mäso je v tomto páce a môže byť 1-3 dni napacované je ve+kou výhodou ked čakame návštevu s neudaným časom potom pozdejšie sme ho vylepšili tak , že po upečení sa vložia rezne do keramickej misky na každý rezeň sa položí jedna broskvyňa zakryje sa plátkom syra a dá sa ešte na 15 min zapiecť do rúry ten syrček sa pekne roztopi a a chuť pikatného mäska s tou sladkastou broskviňou vytvára gastronomickú harmoniu chutí
suejka
dodo46 Tým "vyprážame ako klasické rezne" som myslela spôsob vyprážania na oleji. (Aj keď ja používam už roky na varenie a vyprážanie klasickú bravčovú masť, olej mám len do šalátov, ktorá potom stuhne a je fajn na chlebík. Veľmi "nezdravé", ale veľmi chutné.) Žiadnu ďalšiu úpravu už nepotrebujeme. Skutočne ten "pác" vytvorí akési cestíčko.
používateľ nemá avatar
plk
plk
@dodo46 - aha... no nic. Len ma ta jeho/jej reakcia trochu zarazila. Uz som sa tu s tym bohuzial stretol. Nebudem si uz vsimat.
@marijanka - mama to parkrat robila tak, ze dala polku vajicka uvareneho na tvrdo a to zakryla syrom a zapiekla.
@suejka - presne to "cesticko" som olupaval a meso... nechaval na tanieri pre inych :-).
orchidea
viackrát som už takéto rezne robila ale z bravčového karé, na mäse však nezáleží sú výborné....