Foto: suejka
Tento recept poznám už veľmi dlho a patrí k mojim "rýchlym jedlám". Rýchlo sa pripraví a ešte rýchlejšie zje. Varím ho dodnes, hoci som Zobraziť celý popisTento recept poznám už veľmi dlho a patrí k mojim "rýchlym jedlám". Rýchlo sa pripraví a ešte rýchlejšie zje. Varím ho dodnes, hoci som už sama, lebo mäsko vydrží aj 3-4 dni v chladničke a stále si vypražím čerstvé.
porcie
príprava
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame a naklepeme na rezne. (Pokojne môžeme použiť morčacie prsia, alebo bravčové stehno, či karé.)
-
2
V šľahači vyšľaháme vajíčka a postupne pridávame všetky korenia a omáčky. Ak Vám niektoré chýba nevadí a môžete aj nejaké pridať. Osvedčilo sa mi grilovacie, napríklad a miesto majoránu môže byť oregáno. A tiež len za čajovú lyžičku. A nedávam už dnes, keď varím len pre seba, štipľavú papriku.
-
3
Rezne namáčame vo vajíčkach a ukladáme pekne na seba do pripravenej nádoby.
-
4
Zalejeme zvyškom vajíčok a uložíme do chladničky na min. 12 hodín. Odporúčam dodržať, je to cítiť na chuti.
-
5
Na druhý deň vyprážame ako klasické rezne. Ako prílohu môžeme dať zemiaky v akejkoľvek podobe, ale chutí aj s chlebíkom či pečivom. Taktiež pochutiny, od tatárky, cez kyslé uhorky až po šaláty môžeme servírovať čo máme. Úžasné je, že si môžeme stále vypražiť čerstvé. Robila som už aj z dvoch kíl mäsa a pekne uložené na seba a zaliate zvyškom vajíčok vydrží skutočne 3-4 dni v chladničke. Dobrú chuť.
Som z toho srnček . Píšeš, že na druhý deň vyprážaš ako klasický rezeň.
Myslím , že klasický rezeň je trojobal. Podľa foto to vyzerá , že si to trtla na panvicu bez trojobalu- presvitá tam holé mäso. Čo teraz ? Som z toho zúfalý . Keď všetky vajčiská dávaš do omáčky a nevidím tam múku ani strúhanku , tak to bude asi len tak capnuté na panvicu. Môže mi to miestoprísažne odsúhlasiť ???
ale ja dávam iba vajcia, horčicu, soľ, čierne korenie, sójovú omáčku, worcester ak mám, cesnak a za lyžicu maizeny. nakladám akékoľvek mäso, už som dala aj hovädzie, vyklepané na tenšie plátky a syn si pochvaľoval.
Radoxa si nevšímaj- je to obyčajný hňup, ktorý v živote nič neupiekol
a nenavaril a tu si lieči svoje komplexy tým , že zapára do slušných ľudí , ktorí sa snažia obohatiť receptami priateľov dobrého jedla. Radox je rajnica s novým menom. Musíme vydržať dokedy ho neprejde puberta.
@marijanka - mama to parkrat robila tak, ze dala polku vajicka uvareneho na tvrdo a to zakryla syrom a zapiekla.
@suejka - presne to "cesticko" som olupaval a meso... nechaval na tanieri pre inych :-).