Foto: ivana
Postup
-
1
Na prípravu som použila kyslú kapustu zo súdka, natlačenú spolu s cviklou, jablkami, cibuľou, soľou, bobkovým listom, čiernym korením a rascou. Na spodok súdka ukladám chren, kôrku chleba a pár bobúľ hrozna, preto ju už počas varenia nedochucujem.
- 2
Do hrnca dáme kyslú kapustu a zalejeme vodou, aby bola 2 cm nad kapustou. Pridáme kožku zo slaniny alebo bôčika a varíme asi 1 až 1 a pol hodiny.
- 3
Do druhého hrnca dáme 2 lyžice bravčovej masti, pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú popražíme do sklovita. Potom pridáme na kocky nakrájané mäso a popražíme kým nezhnedne. Posolíme a podlejeme 1 dcl vody a do mäkka udusíme.
- 4
Z kapusty odlejeme nadbytočnú vodu (kapusta musí vyčnievať). Mäso zmiešame s 1 lyžičkou sladkej papriky, pridáme ho do kapusty, premiešame a varíme 15 minút.
- 5
Do hlbokého taniera si nastrúhame dva zemiaky, pridáme 1/2 dcl vody a 2 lyžice hladkej múky. Premiešame, pridáme do kapusty a za občasného miešania varíme 5 minút. Podávame s knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Ivana , veľmi zaujímavý postup na nakladanie kyslej kapusty. My robíme len takú čistú - neochutenú. Celkovo pekný recept. :-)