Foto: matiatko
Ide o veľmi jednoduchý recept. Nachystáme si patizón, vajíčka, mlieko, olej, soľ a korenie. Patizón si očistíme, vyrežeme jadierka a nakrájame na plátky alebo Zobraziť celý popisIde o veľmi jednoduchý recept. Nachystáme si patizón, vajíčka, mlieko, olej, soľ a korenie. Patizón si očistíme, vyrežeme jadierka a nakrájame na plátky alebo prúžky. Do pekáčika dáme trochu oleja a poukladáme si patizónikové kúsky na plech. Na pár minút dáme do rúry piecť z oboch strán na 200 stupňov. V tomto čase si rozšľaháme jedno/dve/tri vajíčka(podľa chuti a možností), prilejeme mlieko a dochutíme. Potom to už len vylejeme na patizón a necháme zapiecť. Ako prílohu odporúčam zemiakovú kašu.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 ks |
|
1-2-3 ks - podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby na kašu |
|
Postup
-
1
Patizón si očistíme, vyrežeme jadierka a nakrájame na malé kúsky.
-
2
Poukladáme ho na olejom potretý pekáčik vedľa seba a dáme do rúry piecť obojstranne pri cca 200 stupňoch.
-
3
Zatiaľ si rozšľaháme vajíčka a pridáme mlieko. Pridáme soľ a korenie a vylejeme to na mierne zapečený patizónik.
-
4
V rúre necháme pol hodinky až hodinku- závisí od množstva patizónu aj "omáčky". Mne sa to podarilo upiecť s peknou zlatistou glazúrou ;)
-
5
Ako príloha sa môže použiť zemiakova kaša, ako som to urobila ja. Na záver len s chuťou zjeme :D Dobrú chuť ;)
Diskusia k receptu