Zapekaný patizón

matiatko - bez fotkymatiatko, 1. decembra 2012
Zapekaný patizón
Foto: matiatko

Ide o veľmi jednoduchý recept. Nachystáme si patizón, vajíčka, mlieko, olej, soľ a korenie. Patizón si očistíme, vyrežeme jadierka a nakrájame na plátky alebo Zobraziť celý popisIde o veľmi jednoduchý recept. Nachystáme si patizón, vajíčka, mlieko, olej, soľ a korenie. Patizón si očistíme, vyrežeme jadierka a nakrájame na plátky alebo prúžky. Do pekáčika dáme trochu oleja a poukladáme si patizónikové kúsky na plech. Na pár minút dáme do rúry piecť z oboch strán na 200 stupňov. V tomto čase si rozšľaháme jedno/dve/tri vajíčka(podľa chuti a možností), prilejeme mlieko a dochutíme. Potom to už len vylejeme na patizón a necháme zapiecť. Ako prílohu odporúčam zemiakovú kašu.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1-2-3 ks - podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby na kašu




Postup

  1. 1

    Patizón si očistíme, vyrežeme jadierka a nakrájame na malé kúsky.

    Zapekaný patizón - obrázok 1
  2. 2

    Poukladáme ho na olejom potretý pekáčik vedľa seba a dáme do rúry piecť obojstranne pri cca 200 stupňoch.

    Zapekaný patizón - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ si rozšľaháme vajíčka a pridáme mlieko. Pridáme soľ a korenie a vylejeme to na mierne zapečený patizónik.

    Zapekaný patizón - obrázok 3
  4. 4

    V rúre necháme pol hodinky až hodinku- závisí od množstva patizónu aj "omáčky". Mne sa to podarilo upiecť s peknou zlatistou glazúrou ;)

    Zapekaný patizón - obrázok 4
  5. 5

    Ako príloha sa môže použiť zemiakova kaša, ako som to urobila ja. Na záver len s chuťou zjeme :D Dobrú chuť ;)

    Zapekaný patizón - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia