Hovädzie akože – mandle - s ryžou

sracz - fotkasracz, 4. decembra 2012
Hovädzie akože – mandle - s ryžou
Foto: sracz

Slovo robí chlapa a platí to aj pre kráľa! Sľúbil som Vám tento rcp, tak nech sa páči! S obľubou varievam v jednom hrnci, Zobraziť celý popisSlovo robí chlapa a platí to aj pre kráľa! Sľúbil som Vám tento rcp, tak nech sa páči! S obľubou varievam v jednom hrnci, resp. à la der Eintopff. Nevidím dúvod, prečo by tento spôsob nemohol byť využitý aj v paradajkovej kapuste, či v inom prívarku- šak aj tak še da i tak še da – ta ňe? Vyskúšajte, ochutnajte, posúďte a dajte vedieť, ako Vám šmakovalo!

6÷8
porcií
40 minút
príprava
66÷99 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3÷4 PL
3÷4 ks strúčiky
1 ČL
1 ČL (MKČ)
1 ks čerstvé
350 ml vlažná




Postup

  1. 1

    všetky ingrediencie postupne uložíme do pomocnej misy (vajndlingu, vahana, misy z jenského skla, alebo porculánky, …); vymiešame rukou, až začneme cítiť, ako nám ryža „puchne“ – narastá – pod prstami; necháme odpočinúť asi 33÷37´, než všetka voda vsiakne do ryže! Repetitio, mater studiorum est! Zo pár razy a na „fintu“, ako odhadnúť čas, prídete aj Vy – jak mali pes do brechaňa!

  2. 2

    z homogénnej mäsovej zmesi, pomocou dvoch PL, tvarujeme “mandle" a ukladáme ich na ¼ uvarený podklad, NEPREMIEŠAVAME!!! Prikryjeme pokrievkou a varíme 60÷90´,

  3. 3

    až po tomto čase jemne premiešame, ochutnáme, dochutíme a servírujeme!

Diskusia k receptu

izabella929
tvoje jedlo nemá chybu.-) vyzerá krásne a domyslým su chute a verím, že sú iba skvelé.-)
medovnicek
súhlasím s @izabella92 už sa síce opakujem, ale nedá mi nepovedať, že chlapov, ktorí takto vedia variť by mali klonovať
evanaaa
Tak mne to pripomína náplň do plnenej papriky alebo paradajkovej omáčky ( len bez cesnaku), ibaže robím guľky. A ty máš aký " podklad"? Vidím tam paradajky a .....?
aroooo
no a tá kapusta nie je nakoniec načisto rozvarená, keď ju varíš do mäkka v recepte na kapustu v paradaj.omáčke a potom po vložení "mandlí" ešte vyše hodiny? Hov.mäso to síce potrebuje ale čo tá chudera kapusta?
sracz
Teší ma milá @izabella929 že Ti svojou prácou pomáham evokovať Tvoje zmysly a ďakujem Ti aj za pochvalu. Veď o to tu na Varecha.sk ide – podeliť sa so skúsenosťami a povzbudiť ku tvorivej práci v kuchyni!!!
sracz
Pri tomto Tvojom konštatovaní milá @medovnicek sa červenám aj za ušami ……. Ale robí mi to dobre dobrúúúúúúúúúúúúčko! Ďďakujem Ti zo srdca rád! dajanca, 5. decembra 2012 o 17:02 súhlasím s tebou Zlatá si @dajanca – ale to ste sa s @medovnicek určite na mňa dohovorili! Vŕŕŕŕŕŕŕ … to vrčím blahom -)))
sracz
Samozrejme, @evanaaa milá – máš pravdu a podklad tvorí práve paradajková kapusta!
sracz
Nie, nie milá @aroooo – kapusta nie je rozvarená, lebo priebežné minútové varenie je iba pre “zosnúbenie” sa patričných chutí na získanie výslednej arómy! Vlastné varenie prebieha až po vložení hovädzo_ryžových “ mandlí” alebo guličiek. Ale páči sa mi Tvoja pozornosť pre detaily! Ďakujem za komentár
medulienka122
Feri, toto mi nejako ušlo, ja neviem, či by som vydržala variť bez miešania:-)). Ale nie len preto ti píšem, ale akosi si sa odmlčal a neprispievaš do Varechy, ani na nový rok si sa neohlásil, tak ti aspoň ja prajem do nového roku 2013 všetko najlepšie a ešte veľa dobrých receptov s vtipnými komentármi:-)) !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia