Foto: sracz
Slovo robí chlapa a platí to aj pre kráľa! Sľúbil som Vám tento rcp, tak nech sa páči! S obľubou varievam v jednom hrnci, Zobraziť celý popisSlovo robí chlapa a platí to aj pre kráľa! Sľúbil som Vám tento rcp, tak nech sa páči! S obľubou varievam v jednom hrnci, resp. à la der Eintopff. Nevidím dúvod, prečo by tento spôsob nemohol byť využitý aj v paradajkovej kapuste, či v inom prívarku- šak aj tak še da i tak še da – ta ňe? Vyskúšajte, ochutnajte, posúďte a dajte vedieť, ako Vám šmakovalo!
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
všetky ingrediencie postupne uložíme do pomocnej misy (vajndlingu, vahana, misy z jenského skla, alebo porculánky, …); vymiešame rukou, až začneme cítiť, ako nám ryža „puchne“ – narastá – pod prstami; necháme odpočinúť asi 33÷37´, než všetka voda vsiakne do ryže! Repetitio, mater studiorum est! Zo pár razy a na „fintu“, ako odhadnúť čas, prídete aj Vy – jak mali pes do brechaňa!
- 2
z homogénnej mäsovej zmesi, pomocou dvoch PL, tvarujeme “mandle" a ukladáme ich na ¼ uvarený podklad, NEPREMIEŠAVAME!!! Prikryjeme pokrievkou a varíme 60÷90´,
- 3
až po tomto čase jemne premiešame, ochutnáme, dochutíme a servírujeme!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu