Foto: gordonko
..poprvé sme ,,GNOCHY,, poznali a kúpili v taliansku a deti si ich oblúbyli s osmaženou cibulkou ..... predvčerom Zobraziť celý popis..poprvé sme ,,GNOCHY,, poznali a kúpili v taliansku a deti si ich oblúbyli s osmaženou cibulkou ..... predvčerom som tuto uvidel recept na gnochy a tak som ich dnes urobil podla receptu iba prílohu som si urobil posvojom ... sú skvelé
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
..pripravené suroviny : deň vopred uvarené zemiaky v šupe ,v kauflande som kúpil nakostičky nakrájané údené mäso , soľ .............
-
2
pretlačíme ,alebo postrúhame si uvarené zemiaky ,pridáme vajíčko .....
-
3
... hladkú múku a soľ .... - múky dáme toľko , aby sa nám cesto nelepilo na ruky
-
4
..ztejto masy urobíme cesto a z cesta valčeky
-
5
.. valčeky si pokrájame na malé kúsky a z nich robíme malé gulôčky
-
6
tie potom vidličkou trochu stlačíme a uložíme si ich kým nám osolená voda v hrnci nezačne vrieť
-
7
... medzi tým si osmahneme kostičky údeného mäsa
-
8
..voda už vrie ,vkladáme gnochy a sem tam pomiešame varechou ,aby sa nám neprilepili
-
9
...údené už je spolovice hotové tak pridáme pokrájanú cibulu aby sa spoločne dosmažilo
-
10
... uvarené gnochy vyplávu hore , pozbierame ich sitkom a preložíme si ich do misy
-
11
... je navás či si dáte gnochy na tanier a nane dáte cibulku s udeným
-
12
... , alebo si to pomiešate v mise ako ja a na taniery si to ozdobýme posekanou pažitkou. DODRÚ CHUŤ
Diskusia k receptu