Kapustnica fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 2. decembra 2012
Kapustnica (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Je robená tradične a pritom podľa chuti:)).......

2
porcie
25 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

900 ml
podľa chuti
2-4 lyžice
2-3 lyžičky
200 g
150 ml
1 vačšia
Zapražka:
1 kus
1 lyžička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vody(s vegetou) si dáme uvariť sušené huby

    Kapustnica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď trocha zmäknú takých 10-15 minut(možme aj dlhšie). pridáme ryžu:)

    Kapustnica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po takých 5tich minútach pridáme kyslú kapustu bud premytú alebo nie kto chce ako kyslú:)).....mi nepremývame:)

    Kapustnica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hneď nato pridáme pretlak dodá jej tak krásnu farbu:)

    Kapustnica (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď bude ryža polomäkká pridáme klobásku:).pridáme vegetu..necháme variť a variť:)

    Kapustnica (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zatiaľ si pripravíme zaprážku:popražíme cibuľku odstavíme a pridáme pomletú sladkú papriku.

    Kapustnica (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pred koncom varenia pridáme zapražku do polievočky:))

    Kapustnica (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tak toto je moja kapustnička na ktorú sa teším každé vianoce a mamina ma zakaz ju robiť počas roka:))

Diskusia k receptu

lusinkab
Tak ty si uz Vianoce robis dopredu co?Zase jeden z odlysnych receptov na kapustnicu,takto ju nepoznam ale zas kazdy robi uplne inak dokonca obe moje babky robia inak ako ja alebo moja mamka :-) ale si mi narobila chute,juj uz nech je 24 :-)
kajusiqq
hehe no už nech je:)))ale tato je naozaj výbrna aj ja som jedla uplne odlišne a pri tom od babičiek ale tak čo už:)......
lusinkab
:-) ja som si ju aj ulozila a vyskusam,sice na Vianoce budem robit uz moju overenu ale pocas roku vyskusam aj tuto tvoju :-)
kajusiqq
Tak potom prajem dobrú chuť:).....a dajte vedieť ako chutila:)))
martamm
Ryža do kapustnice? Zaujímavé, skúsime, ale tiež mimo vianoc. ja robievam na vianoce kapustnicu v 30 litrovom hrnci, veľmi bohatú s kopou mäsa ako údeného, tak neúdeného a klobás. Ale nepokladajte nás na veľkých jedákov. Totiž po uvarení dobré dve tretiny horúcej kapustnice nalejem do 7 dcl fliaš a odložím zavarenú do pivnice. Naučila ma to kamoška, touto cestou ju zdravím. Táto kapustnica sa nám ešte nepokazila a v čase, keď nemám čas navariť ju len ohrejeme a jedlo je hotové.Nesmie však byť zasmažená, lebo by sa kazila, na to pozor.
používateľ nemá avatar
mb
mb
mnam, vyvaras same dobroty. ta ryza ma trosku prekvapila, ale vyskusam.
evanaaa
Aj mňa prekvapila ryža, zvláštna kombinácia, no keď aj v koložvárskej je tiež ryža a kapusta.....a je pravdou, každý má svoj recept ale občas treba skúsiť aj ten susedov-:)))) a porovnať. Ibaže ja kapustu robím až k Silvestru.
evanaaa
@martamm , prosím ťa, ak yb si mohla napísať, ako streilizuješ tú kapustu - na koľko stupňoch, ako dlho? Ja tiež nezasmážam, ale zahustím surovým zemiakom, aj to by vadilo? My sme síce dvaja ale robievam jej tiež veľa, mohla yb som ju takto zužitkovať. A ďakujem!
martamm
evanaa, kapustnicu nikdy nesterilizujem, robím tak, že poháre si zohrejem v rúre a do horúcich nalejem vriscu kspustnicu (mám ju stále na horáku) Iba zatvorím, používame na zatláčacie viečka také pliešky, čo kedysi predávali, oni viečka ečte lepšie pritlačia. Poháre zakryjem dekou a nechám vychladnúť. Vždy sa mi chytia a naozaj vydržia, pokiaľ sa neminie posledný. Len ešte raz upozorňujem, žiadna múka na zahustenie, to by Ti kvasilo !!!!!