Foto: paploska
Kačku som piekla rôznymi spôsobmi, ale toto je ten najjednoduchší a zároveň najchutnejší. Kačka zostane krásne šťavnatá a chutná. Vyskúšajte :-)
porcií
príprava
na 120 °C
Suroviny
2,5 kg mladá |
|
1 hrsť |
|
1 lyžička |
|
1 hlávka |
|
2 ks |
|
2 lyžice |
|
1 lyžice rastlinný |
|
2 lyžice |
|
3 naberačky |
|
Postup
-
1
Kačku si pripravíme večer pred pečením. Poriadne ju umyjeme, osušíme a vytrieme hrsťou morskej soli. Nezabudnite ju votrieť aj do vnútra dutiny. Kačičku uložíme do chladničky a necháme odležať minimálne 10 hodín. Po odležaní krv z pekáča vylejeme a kačku posypeme celou rascou, Podáme do teplovzdušnej rúry na 120 stupňov. 4 hodinu sa jej vôbec nemusíte venovať. Prikrytá sa bude pomaly piecť. Po 4 hodinách pekáč otvorte, ja zvýšim teplotu na 180 st. a cca 5 minút dopečiem kožu.
-
2
Počas pečenia kačky si nakrájate nadrobno červenú kapustu a cibuľu. Do rozpáleného oleja pridáme cibuľu a do sklovita ju opečieme, pridáme 2 lyžice trstinového cukru a skaramelizujeme. Pridáme kapustu a opečieme. Do kapusty pridáme 2 bobkové listy, soľ a podľa potreby vývar z kačacích vnútorností, ak ho nemáte tak pridajte kvalitný vývar. Po cca hodine kapustu dochutím octom a už nezahusťujem. Ak pridáte viacej vývaru môžete ju zahustiť lyžicou múky. Dobrú chuť.
-
3
ak tu je to komplet
Takto mudro a zdravo jedavali nasi predkovia. Zachovajme stare slovanske zvyky.