Foto: kajusiqq
Ja viem že každý ma už ten svoj užívaný a myslím si že sa určite nelíšia aspoň nie extra:)......a tak tento je náš:)nepridávame vajíčko Zobraziť celý popisJa viem že každý ma už ten svoj užívaný a myslím si že sa určite nelíšia aspoň nie extra:)......a tak tento je náš:)nepridávame vajíčko a keby bolo po mojom ani cibuľa by tam byť nemusela:)).....ale nie:)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Zemiakový šalát(ruský šalat): | |
4 ks stredne veľké |
|
100 g |
|
1-2 vačšie |
|
100 g |
|
100 g |
|
Omáčka na šalát: | |
300 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
Ryba: | |
2 ks (alebo kapor) |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme a v šupke dáme variť až kým sa nezačne uvoľňovať lupka. Odstavíme premyjeme v studenej vode a olúpeme.
-
2
Zemiaky pretlačíme sitko na zemiaky:)
-
3
pridámme na drobno nakrájané kyslé uhorky drobnu mrkvu(može byť aj zavarana aj varena čerstvo) hrášok a nadrobno nakrájanu cibuľu:))
-
4
Všetke ingrediencie na omáčku si zmiešame:)
-
5
nalejeme na šalátik a dobre premiešame:)
-
6
Zvykne sa odávať aj pri studených misách:)
-
7
Ryba:Prichystáme si trojobal.
-
8
Obalíme(najprv muka potom vajce a struhanka...to snad každý vie) Hodíme na rozpálený olej a vyprážame:)
@lusinkab teraz, keď máme deti rozlietané po svete, asi to vo viacerých domácnostiach takto funguje ... ale hlavne, že sa stretneme a sadneme spolu k sviatočnému stolu, na dátume až tak nezáleží... :-) Tohoto roku sa to podarí aj s načasovaním, dvaja budú na Vianoce doma ... už sa tešííím :-)