Langoše

jahoda16 - fotkajahoda16, 2. decembra 2012

Recept mám od mojej babky a je ozaj vynikajúci! Opäť chutilo, tak som nestihla odfotiť výsledok :))) Robila som z polovičnej dávky a vyšlo Zobraziť celý popisRecept mám od mojej babky a je ozaj vynikajúci! Opäť chutilo, tak som nestihla odfotiť výsledok :))) Robila som z polovičnej dávky a vyšlo mi tak 8 langošov.

Suroviny

cesto:
1 kg
2 ks
400 ml
250 ml
4 KL
50 g
1 PL
na ochutenie:




Postup

  1. 1

    Najmenej deň vopred si pripravíme cesto. Droždie s cukrom necháme vykysnúť. Potom pridáme všetky ostatné prísady a vymiesime cesto. Cesto má byť také lepkavé a takto sa odťahovať od krajov misy:

    Langoše - obrázok 1
  2. 2

    Prikryjeme nádobu a vložíme ju do chladničky. Čím dlhšie cesto kysne v chladničke, tým sú langoše lepšie. Cesto vydrží aj týždeň.

    Langoše - obrázok 2
  3. 3

    Keďže cesto je lepkavé, treba s ním mať trpezlivosť a použiť múku:) Ak ho chcete vaľkať, najlepšia je sklenená doska. Ja som to skúšala na drevenom denku, ale potom som langoše len naťahovala, nevaľkala. Takže sú dva spôsoby :) Vyprážať v bravčovej masti alebo v oleji najmenej 2 cm vysoká vrstva, aby dobre vyrástli.

    Langoše - obrázok 3
  4. 4

    Potom ich ochutiť cesnakom, smotanou, kečupom a syrom alebo podľa vlastného výberu.

Diskusia k receptu

tatranocka
Robila som pred týždňom a nikdy som nemala lepkavé cesto.Skús zmeniť múku (výrobcu).Normálne si z neho odštipnem naolejovanými rukami, ponaťahujem a vypražím.
jahoda16
lenže to je taký recept, keď to cesto musí byť lepkavé :)
tati2008
Ja nedávam žiadne vajcia,cukor a iba 1kl soli a aj tak sú slané.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia