Recept mám od mojej babky a je ozaj vynikajúci! Opäť chutilo, tak som nestihla odfotiť výsledok :))) Robila som z polovičnej dávky a vyšlo Zobraziť celý popisRecept mám od mojej babky a je ozaj vynikajúci! Opäť chutilo, tak som nestihla odfotiť výsledok :))) Robila som z polovičnej dávky a vyšlo mi tak 8 langošov.
Postup
-
1
Najmenej deň vopred si pripravíme cesto. Droždie s cukrom necháme vykysnúť. Potom pridáme všetky ostatné prísady a vymiesime cesto. Cesto má byť také lepkavé a takto sa odťahovať od krajov misy:
-
2
Prikryjeme nádobu a vložíme ju do chladničky. Čím dlhšie cesto kysne v chladničke, tým sú langoše lepšie. Cesto vydrží aj týždeň.
-
3
Keďže cesto je lepkavé, treba s ním mať trpezlivosť a použiť múku:) Ak ho chcete vaľkať, najlepšia je sklenená doska. Ja som to skúšala na drevenom denku, ale potom som langoše len naťahovala, nevaľkala. Takže sú dva spôsoby :) Vyprážať v bravčovej masti alebo v oleji najmenej 2 cm vysoká vrstva, aby dobre vyrástli.
-
4
Potom ich ochutiť cesnakom, smotanou, kečupom a syrom alebo podľa vlastného výberu.
Diskusia k receptu