Foto: bogar
nedeľný obedík....
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
|
|
3 sáčky |
|
0,7 dcl |
|
2 ks |
|
5 strúčiky |
|
|
|
(1 kelímok) |
|
2 ks |
|
|
|
1/2 ks domáca |
|
čierne korenie,provensálske bylinky červená paprika,soľ,rasca drvená, bobkový list, |
|
na kašu |
|
vlažné |
|
|
|
|
Postup
-
1
v slanej vode s trochou oleja som si uvarila 3 sáčky ryže ...
-
2
na masle som si opražila jednu cibuľu a strúčik cesnaku, pridala som kyslú kapustu bobkový list soľ rascu a podusila som do polomäkka keďže som zliala vodu z kapusty musela som ju jemne podliať aby mi neprihorela......na záver som poprášila červenou paprikou a odstavila z plameňa...
-
3
uvarila som si klasicky zemiakovú kašu,vymiešala som pretlačené zemiaky s maslom a mliekom... dosolila som...
-
4
mäso som umyla očistila a nakrájala na drobné kocky ... pridala som ho na opraženú cibuľku.. Keď sa zatiahlo pridala som čierne korenie, soľ, trochu grilovacieho korenia a na záver červenú papriku...sprudka som orestovala a podliala vodou... mäso som dusila hodinu a po hodine som ho až ochutnala a dosolila... divina sa vraj nesmie chutnať skôr ako cca po hodine lebo môže mať v sebe parazita ...
-
5
a finišujeme :) do vymasteného skla som uložila prvú vrstvu kyslej kapusty ....
-
6
nasledovala ryža a klobáska domáca...
-
7
a zase kapusta ... postup opakujeme kým máme suroviny...
-
8
tak aby na vrchu nám ostala dusená kapusta...
-
9
zaliala som to kyslou smotanou .... v miske som si ju vyšľahala s vajíčkami mliekom bylinkami a soľou... jemne som ešte poprepichovala aby sa dostala aj nižšie a šup do rúry.... podávame so zemiakovou kašou alebo chlebom...dobrú chuť...
A prečo divina ? Nic ine mi mamka neposlala :P A je fenomenálna, asi som lepsiu nikdy neurobila.
Dakujem a potom mi napiste ako chutilo. :))))))