Marinované karé

gordonko - fotkagordonko, 2. decembra 2012
Marinované karé
Foto: gordonko

.... toto sme začali robiť ked sme to videli na AGROKOMPLEXe , tam takéto mäso ale strčili Zobraziť celý popis.... toto sme začali robiť ked sme to videli na AGROKOMPLEXe , tam takéto mäso ale strčili do prekrojenej žemle ..kolko to stálo sa ani nepýtajte

8
porcií
30 - 45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

príloha :
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    ...pripravíme si suroviny

    Marinované karé - obrázok 1
  2. 2

    do misky nalejeme olej asi 1 až 1 a1/2 dcl , pridáme vajíčko a rozmiešame

    Marinované karé - obrázok 2
  3. 3

    potom pridáme trošku vegety ,3 lyžičky horčice a trochu čierného korenia

    Marinované karé - obrázok 3
  4. 4

    dalej som pridal 3 druhy korenia - grilovacie , iné grilovacie

    Marinované karé - obrázok 4
  5. 5

    a Pizza korenie

    Marinované karé - obrázok 5
  6. 6

    nakoniec pridáme prelisovaný cesnak

    Marinované karé - obrázok 6
  7. 7

    karé si narežeme na tenšie plátky , naklepeme z jednej strany

    Marinované karé - obrázok 7
  8. 8

    obalíme v marináde a takto postupujeme zo všetkými kúskami mäsa

    Marinované karé - obrázok 8
  9. 9

    ked máme všetko v marináde prikryjeme a dáme uležať do chladničky - ja dávam na 24 hod.

    Marinované karé - obrázok 9
  10. 10

    jednotlivé kúsky dáme na rozohriatý olej

    Marinované karé - obrázok 10
  11. 11

    a osmahneme z oboch strán

    Marinované karé - obrázok 11
  12. 12

    ako prílohu som vybral zemiaky varené v tlakovom hrnci...... tento sistém varenia som obkukal pred dvomi mesiacmi je to fantastické a jednoduché plné vitamínou ( pretých čo to nepoznajú ) očistený zemiak prerežeme na 4 mesiačiky - to stačí a tak pokrájame aj ostatné. Zemiaky osolíme a ked máte petržlenovú či zelerovú vnaťku môžte ju pridať

    Marinované karé - obrázok 12
  13. 13

    do tlakového hrncaprilejeme trošku vody( viac ako pol deci ) - ozaj málinko lebo zemiaky v sebe vodu majú

    Marinované karé - obrázok 13
  14. 14

    hrniec zatvorýme a dáme variť .... ked začne tlakový hrniec ,,fučať,, stiahneme plameň na minimum a tak varýme zemiaky 8 - 10 minut po tých 8 - 10 minutách vypneme šporák a necháme zemiaky dojsť asi takých 20 - 30 min ... no a zemiaky máte hotové a ozaj mňamkové

    Marinované karé - obrázok 14

Diskusia k receptu

dandulka
Poznám toto mäsko , nedávno som ho robila.Tak ako ty, aj ja tak občas pripravujem zemiaky. Ja ale dám do kuchty trošku oleja, a dva strúčiky cesnaku.
gordonko
@helca103 .. to je porcia ??? aj Ty by si ma nechala hladovať .... keby si Ty vedela čo som predtým ešte pojedol
sovka62
Aj u nás ešte zostali tri kusy zo včera, mali sme to s ryžou. Veľmi vďačný recept, nedeľný (aj iný, jasné) obed vlastne bez varenia, žiadne hodiny pri sporáku.
aroooo
Dobrý typ na obed-vždy po ruke. Zemiaky robím podobne,len nie v kuchte ale niečom podobnom ako Zepter s hrubým dnom a riadne tesniacou pokrievkou, dám tiež len trochu vody,kmín a posekanú menšiu cibuľu, bez soli, asi 5 min varím,stíšim plyn na min. na asi 5 min a vypnem.Trochu ešte nechám zakryté v tej pare a keď vyberám tak trochu posolím, keď som kamošku raz ponúkla, nevedela sa ich dojesť, sú úplne iné ako keď sa varili zaliate vodou.Recept ukladám
aroooo
a zabudla som, petržlen. vňať až pri vyberaní, nevarím ju.
beani
Super mäsko, pripravujem podobne len tam nepridávam pizza korenie, no nabudúce vyskúšam :)
bondie8
Tak marinada super ! :) jen poradte mi prosim nekdo, jak udelat maso mekke? :( vzdy ho mam trosku tuzsi.. :(
gordonko
@bondie8 ..... skus ho trošku naklepať a potom do marinády ked ho máš na oleji pomaličku na slabom plameni osmahnúť
pod pokrievkou .....
tinuska4
tak toto sa u nas robi asi odkedy som zacala chodit :o) zvyknem to jest iba tak so salatom a chlebom, alebo s kyslou kapustou a chlebom, tak to je THE BEST :o))
radvanka
dnes robil presne tento recept mäsko aj zemiaky boli super mňam ...
tekulka
Včera uložené do receptov. Dnes pripravené na obed. Mäso stálo v páci len cca. 5 - ž hod. ale aj tak bolo vynikajúce. Nenáročný pác, rýchla príprava a fantastický výsledok. Také máme radi. Ďakujem za vynikajúci recept.
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Bravčové mäso konzumuje,ale urobila som morkaprsia,výborný recept,ďakujem za inšpirovanie.
mikella
výborné ja som mäso hned aj robila nestálo a bolo fajne určite ked postojí je ešte lepšie ale to by sme už zomreli od hladu :-D nemala som pizza korenie ale italia ale to je asi deto :) ja som k tomu robila opekané zemiaky v tefale to je také rýchlo aj so šupkou mnam a šalát uhorkovo paradajkový :)
všetkým odporúčam
kuchtik47
Zemiaky mňam, pri varení vo vode všetku dobrotu vylejeme do kanálu. Takže super nápad.