Foto: helca103
Rada používam toto cestíčko,lebo je univerzálne na rezne,syr,karfiol alebo čokoľvek čo chceme vyprážať.
Suroviny
8 ks alebo karé |
|
na cestíčko: | |
7 PL |
|
1 ks |
|
2 ks surové |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
na obalenie: | |
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Pripravím si všetko potrebné. Rezne naklepem, osolím, okorením obalím v hl. múke.
-
2
Múku, smotanu, vajcia, štipku korenie a soli vymiešam na hladké cestíčko. Dám si rozpáliť masť alebo olej, rezne obalím v cestíčku a pomaly vyprážam. Vypražené dám na kuchynskú papierovú utierku aby som odsala tuk, vložím do hrnca a zakryjem.
-
3
Ja som podávala zo zemiakovou kašou. Skoro som nemala čo fotiť lebo sa všetci do nich okamžite pustili a tak mi ostali 2 posledné ktoré mi trochu pri vyprážaní ,,stmavli"
Všetkým ďakujem za milé komentáre.