Segedínsky guláš Tina

tina122 - bez fotkytina122, 4. decembra 2012

Moje časom nabrané skúsenosti,počas môjho varenia pre moju rodinku.

6
porcií
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 kg (7dcl naklad.faša)
1-2 ks
250 ml
2 PL
1 PL
1-2 ks
3-4 ks
1/2 KL
1/2 KL
2-3 KL
3-4 PL (bravčová mast)
1-2 kocku
2-3 ks strúčiky




Postup

  1. 1

    Mäso si nakrájame na kocky a cibuľu nakrájame nadrobno.Opražíme cibuĺu s rascou do sklovita,pridáme mäso a pražíme až kým sa nám nezatiahne.Potom pridáme papriku,čierne mleté korenie,soľ,bobkový list,celé korenie.Podlejeme vodou tak,aby sme mäso zaliali asi 3-4cm nad ním,pridáme bujón a dusíme do polomäkka.(asi 1 hod.)

  2. 2

    Kyslú kapustu nakrájame a pridáme k mäsu.Pomiešame a spolu dusíme pokiaľ nie je mäso úplne mäkké.(asi pol hod.)

  3. 3

    V sladkej smotane dôkladne rozmiešame múku, pridáme cez sitko ku kapuste s mäsom,pridáme pretlačený cesnak, dobre premiešame a varíme ešte 5-10 minút.Dochutíme soľou a čiernym korením. Ak je kapusta príliš kvasná môžeme pridať štipku cukru a naopak ak je málo kvasná tak použiť aj 1 kyslú smotanu alebo ocot.

Diskusia k receptu

duschko
Urcite si velmi sikovna a tvojim stravnikom velmi chuti. Na moj vkus je tam velmi, velmi vela vody. Vyskusaj nechat masko dusit vo vlastnej stave a podlievat len v najnutnesom pripade. Potom nebuses musiet pridavat masovy bujon.
evanaaa
Robím skoor tak isto, až na ten cesnak, ten do kapusty nedávam. Osladím, lebo zasa moc kyslú nezjeme, ale tak, aby bola príjemne sladkokyslá. Ocot by som nedala, každá kapusta je dosť kyslá.
ericka
Ja varím segedínsky guláš dosť často , ale tiež dusím mäso len vo vlastnej šťave , pre chuť pridám paradajkový pretlak a zahustím len postrúhaným surovým zemiakom . Miesto sladkej smotany pridávam kyslú . Ocot tam podľa mňa nepatrí a keď už , tak pridám citrón....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia