Moje časom nabrané skúsenosti,počas môjho varenia pre moju rodinku.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1 kg (7dcl naklad.faša) |
|
1-2 ks |
|
250 ml |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1-2 ks |
|
3-4 ks |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
2-3 KL |
|
3-4 PL (bravčová mast) |
|
1-2 kocku |
|
2-3 ks strúčiky |
|
Postup
-
1
Mäso si nakrájame na kocky a cibuľu nakrájame nadrobno.Opražíme cibuĺu s rascou do sklovita,pridáme mäso a pražíme až kým sa nám nezatiahne.Potom pridáme papriku,čierne mleté korenie,soľ,bobkový list,celé korenie.Podlejeme vodou tak,aby sme mäso zaliali asi 3-4cm nad ním,pridáme bujón a dusíme do polomäkka.(asi 1 hod.)
- 2
Kyslú kapustu nakrájame a pridáme k mäsu.Pomiešame a spolu dusíme pokiaľ nie je mäso úplne mäkké.(asi pol hod.)
- 3
V sladkej smotane dôkladne rozmiešame múku, pridáme cez sitko ku kapuste s mäsom,pridáme pretlačený cesnak, dobre premiešame a varíme ešte 5-10 minút.Dochutíme soľou a čiernym korením. Ak je kapusta príliš kvasná môžeme pridať štipku cukru a naopak ak je málo kvasná tak použiť aj 1 kyslú smotanu alebo ocot.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu