Syrovobrokoličková variácia študenta

shaba - fotkashaba, 4. decembra 2012

Ako pravý študent väčšinou sa moje kuchárske umenie sústreďuje na cestoviny na rôzny spôsob, preto Vám ponúkam moju brokolicovo-syrovú verziu omáčky. Dobrú chuť..

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

10 g
2 ks
1 PL
1 dcl vlažné
100 g
1 ks
2 strúčiky
1 bal. alebo iné cestoviny
50 g
1-2 hlavy veľká
 (može byť aj z polievky)




Postup

  1. 1

    Na panvici postupne rozpustíme trocha masla, pridáme na jemno nakrájanú cibuľku a speníme. Pridáme múku a rýchlo miešame dokým sa nám nespojí s maslom a dáme dolu z plameňa na chvíľu schladiť. Zároveň si pripravíme brokolicu. Jednotlivé kvietky oddelíme podľa želania a dáme si variť osolenú vodu. Po zovretí do nej nasypeme brokolicu a necháme vrieť aj s brokolicou. Musíme dať pozor, trvá to len pár minút, treba ochutnať, aby nebola pri vybratí z vody ani tvrdá ano rozvarená a bez farby. Brokolica musí zostať nádherne zelená a akurát chrumkavá.

  2. 2

    Dáme naspäť na oheň a prilejeme mlieko, radšej pomaly, aby sa nevytvorili hrudky múky. Miešame a na malom plameni varíme, pridávame pokrájanú alebo nastrúhanú Nivu a pokračujeme v miešaní. Postupne pridáme aj bambino a stále varíme a roztápame oba syry v mlieku. Krásne nám to zhustne a vonia po Nive. Nebojte sa hrudiek, to je cibuľka. Na záver varenia pridáme na jemno nakrájaný cesnak.

  3. 3

    Dáme preč z plynu, nalejeme do misky a tyčovým mixérom vymixujeme na hladkú omáčku. Netreba pridávať soľ, pretože je v omáčke Niva, ale keď je potreba...len nepresoliť a ochutnávať! Do takéhoto základu primiešame pripravenú brokolicu a pre milovníkov mäska, môžte pridať aj nejaké kuracie kúsky, ktoré Vám ostali z predchádzajúceho dňa. Tradičným spôsobom (podľa návodu) pripravíme cestoviny a podávame na vrchu s omáčkou a postrúhaným syrom, ak nemáte dosť syra, ako ja .D Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia