Horčicové kuracie prsia s ružičkovým kelom

elixir - fotkaelixir, 1. decembra 2012
Horčicové kuracie prsia s ružičkovým kelom
Foto: elixir

Toto bolo moje prvé jedlo z kuracieho mäsa, ktoré som uvarila, keď som bola tínedžerka. Veľmi mi chutila kombinácia mäsa s horčicovou omáčkou, ešte Zobraziť celý popisToto bolo moje prvé jedlo z kuracieho mäsa, ktoré som uvarila, keď som bola tínedžerka. Veľmi mi chutila kombinácia mäsa s horčicovou omáčkou, ešte stále ju mám veľmi rada. Možno sadne v takejto úprave aj niekomu z vás.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Obloha:
1 PL
štipka
štipka
150 g
1 strúčik
Jedlo:
300 g
1 čl
1 PL
100 ml
1 ks
1 čl
1/3 čl
125 g
3 PL




Postup

  1. 1

    Nachystáme si surovinky.

    Horčicové kuracie prsia s ružičkovým kelom - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme a dáme si variť ružičkový kel tak na 5 minút. Dáme variť ryžu - do vody pridáme 1 PL masla, soľ a curry korenie. Varíme podľa toho ako veľa času nami zvolená ryža potrebuje. Pokračujeme cibuľkou - očistíme a opražíme opäť na 1 PL masielka. Keď bude sklovitá, tak si z nej časť odoberieme kto chce, aby bolo trošku z nej aj do ryže.

    Horčicové kuracie prsia s ružičkovým kelom - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si nakrájame mäsko na rezance. Pridáme ho na panvicu s 1 PL masla , posolíme, okoreníme - čiernym korením, červenou paprikou mletou a poprášime múkou... popražíme. Keď sa nám zdá dostatočne opečené, podlejeme ho vodou, pridáme majorán a necháme 8-10 minút dusiť.

    Horčicové kuracie prsia s ružičkovým kelom - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si opäť pripravíme ružičkový kel, dáme ho do hrnca a na 1 PL masla opekáme. Okoreníme muškátom a bylinkovou soľou, pridáme nakrájaný cesnak.

    Horčicové kuracie prsia s ružičkovým kelom - obrázok 4
  5. 5

    Ryža sa nám už medzitým uvarila, môžeme ju zmiešať s cibuľou, ktorú sme si odložili bokom. Ja to však robím až keď sa mi opraží ružičkový kel, zmiešam ich v tom istom hrnci s maslom a koreniami čo v ňom zostali, takže trošku z chute opečeného kelu sa dostane aj do ryže.

  6. 6

    Medzitým sa nám dodusilo mäsko a môžeme doň pridať smotanu, po chvíli pridáme aj horčicu. Chvíľku povaríme na miernom plameni a môžeme servírovať.

    Horčicové kuracie prsia s ružičkovým kelom - obrázok 6

Diskusia k receptu

jajasa
ružičkový kel je výborný a mäsko na horčici tiež ... veru dlho sme nemali, ďakujem za inšpiráciu
elixir
@izabella929 ďakujem :) mne takéto jedlo veľmi chutí... včera som ho veľmi rýchlo jedla a potom som už len ochkala ako "brouk" od plnosti... :) ale horčicová omáčka a kuracinka boli vždy moja slabosť, aj drahý si chválil.
@jajasa : za máličko, rada pripomeniem. Sama som to už dlhšie nevarila a preto to aj chutilo ešte o to viac. :)
mesiar50
Tvoje jedlo vypada skvelo.Tu v holandsku varim vecsinou kuracinu.Uz len preto,lebo je to premna casovo vyhodne,myslym tym rychlu upravu jedla.
Tvoje recepty su jednoduche a vynikajuce.gratulujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia